Blåfjell Stugby i Kåbdalis säljer bostadsrätter med ski in-ski out läge till hela liftsystemet.

Nu säljer Blåfjell Stugby i Kåbdalis bostadsrätter med ski in-ski out läge till hela liftsystemet – och en sagolik utsikt över sjön Varevuoljaure. Bostadsrättsföreningen Brf Blåfjell i Kåbdalis består av 13 hus med 26 bostadsrätter

Blåfjell Stugby är ett helt fristående företag som förvaltat och utvecklat stuganläggningen sedan 2007.

– Vi har ett fint samarbete med familjen Gunnarstedt, som driver Kåbdalis Skidliftar, och andra företag här i området. Kåbdalis har genom samverkan och ett växande näringsliv blivit ett allt mer attraktivt centrum för både vinter- och sommarturism, säger Susanne Alvaer på Blåfjell Stugby.

Och Kåbdalis starkare profil har också avspeglat sig i intresset för de bostadsrätter som Bjåfjell Stugby nu säljer. De ligger mitt mellan Sittliften och Lasseliften och erbjuder därmed ski in-ski out läge till hela liftsystemet.

Bastu och sagolik utsikt

– Det är ett mycket stort intresse för dessa lägenheter. Både från folk här i Norrbotten och orter runt om i landet, säger Susanne som nu ordnar personliga – och Corona-säkra – visningar av lägenheterna.

Det finns två lägenheter i vart och ett av de 13 husen – alltså 26 lägenheter totalt. De är 58 eller 62,5 kvadratmeter och har vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till balkong med sagolik vy över sjön Varevuoljaure.

Vardagsrum, kök och hall utgör en öppen planlösning. Därutöver finns tre sovrum med sex sovplatser, toalett, bastu och skidförråd. Priset för lägenheterna är från 1 600 000 kronor.

Alpina eliten som hyresgäster

Husen byggdes 2009 och genomgår nu fasadrenovering med ny svart kulör. Alla husen ska vara ommålade i den nya kulören till sommaren

– Vi har underhållit och skött lägenheterna mycket noga. Och att de är väl anpassade för skidåkare har vi fått fina kvitton på, då många av de ledande landslagen, föreningarna och utbildningarna inom alpin skidåkning valt att bo hos oss, säger Susanne.

Lägenheterna säljs fullt utrustade och möblerade med bl.a. porslin för åtta personer. Det är gångavstånd till Kåbdalis lanthandel, restaurang, skidshop och annan service.

”Vi ordnar uthyrningen”

– Det är bara att flytta in och njuta! Vi ordnar uthyrning av lägenheterna då man inte själv vistas här. Vi har väl intrimmade rutiner och en stor kundkrets, förklarar Susanne som även framhåller att Blåfjell trots sin position mitt i naturen inte är så långt borta för många:

– Det tar bara en och en halv timme med bil från Luleå, Boden eller Piteå, och drygt två timmar från Skellefteå. Sedan går det dagligen ett tiotal avgångar mellan Arlanda och Luleå flygplats.

Teamet som sköter Blåfjell Stugby: Peter Eliasson, ansvarig för hemsida, bokningssida och reklam, Helle Skovgård Nielsen som sköter det mesta praktiska och tar hand om gästerna samt Susanne Alvaer.

Inköpsservice och matkassar

Med tanke på pandemin har Blåfjell Stugby infört en del nya tjänster.

– Till att börja med är ju Blåfjell en säker och hälsosam plats i grunden. Man bor i egen stuga med aktiviteter ute och minimal eller ingen kontakt med utomstående. Men är någon i riskgrupp, kan vi ordna så att man får handla ensam i lanthandeln, eller så fixar vi inköpen och lämnar vid stugan, säger Susanne.

En nyhet för säsongen är Blåfjells norrländska matkassar – komplett med dryck och recept. Maten kan antingen tillagas inne i stugan eller ute vid en eldstad.

Härliga aktiviteter året om

Som boende i Blåfjells stugor har man tillgång till fantastiska aktiviteter och upplevelser i naturen.

– Med sina fyra liftar och nio backar har Kåbdalis blivit Norrbottens mest besökta alpina anläggning. Men här finns även härliga skidspår och skoterleder. Och det är snösäkert – Kåbdalis var först i år med att öppna liftarna för säsongen, konstaterar Susanne.

– Under vår, sommar och höst finns också massor att uppleva och göra. Fiske, kanot- och cykelturer samt vandringar med eller utan guide är några exempel.

Källa: Blåfjell Stugby

Kontakt: För mer information besök blafjellstugby.se

Föregående artikelGood morning, with a little love from the north. . . . . …
Nästa artikelAbisko Mountain Lodge satsar fullt ut på konceptet “Wilderness is Wellness”