32 gig på knappt två månader, 53 dagar totalt, är en hisnande resa. Kroppsligt s…

32 gig på knappt två månader, 53 dagar totalt, är en hisnande resa. Kroppsligt slitsamt, själsligt intensivt, mentalt överväldigande. Efter timmar och åter timmar i bilar, loger, olika städer och hotell uppstår oceaner av trams, skämt och skratt. Obegripligt för utomstående, men skyll er själva om ni prompt ska in backstage. Vi vill vara bra på scenen och vi vill leverera. Resten av tiden försöker vi bara överleva. Det är påfrestande, men det är det bästa jag vet.
Eftersom badrummet i min lägenhet renoveras just nu är det första gången jag öht är hemma på en månad. Innan det var jag in och vände några gånger. Jag har inget familjesammanhang att slungas in i, så dom få nätter jag väl var här blev det mest konstigt och tyst. Jag satt i soffan och stirrade på mina möbler, som att jag öppnat en dörr och av misstag och klivit in i en parallell verklighet, hela tiden med känslan av att “jag ska inte vara här”.
Men. Nu är det dags att landa. Andas och smälta intrycken. Ska antagligen dra täcket över huvudet i några dagar. Men sen är det dags att försöka minnas hur man har vardag igen. Just ja, kaffe är gott. Tv-serier är kul. Stockholm är fint. Promenera är skönt. Osv. Ingen har sagt det bättre än Blink 182, så varför ens försöka.

I never conquered, rarely came
Tomorrow holds such better days
Days when I can still feel alive
When I can’t wait to get outside
The world is wide, the time goes by
The tour is over, I’ve survived
I can’t wait ’til I get home
To pass the time in my room alone

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot kitokjokkmokk

Källa: Magnus “Kitok” Ekelund, Jokkmokk

Nils Åke Magnus Ekelund, känd under artistnamnet Kitok, född 18 juli 1986 i Jokkmokk, är en svensk rappare, hiphopmusiker, sångare, låtskrivare och musikproducent från Jokkmokk. Han gör sedan 2014 musik under sitt samiska släktnamn Kitok