Denna bild ska nog heta nått i stil med ‘Efter morgonkaffet’. Budskapet är dock …

Denna bild ska nog heta nått i stil med ‘Efter morgonkaffet’. Budskapet är dock viktigt för alla som vistas ute i skog, fjäll o mark. Gör det snyggt! Framförallt vntertid men även på höstar/vårar när det är blött i markerna bränner man papperet efter att det är använt. Under den torrare delen av året då det är lite mer brandfarligt så stoppas papperet undan noggrant under mossa/stenar. Ingen skall kunna se vart du har varit.

För tamponger och även papper är det ibland en god idé att tamed små hundbajspåsar där man kan samla ihop allt för transport till sopstation.
Vid valet av plats så undvik att vara nära vatten. Det handlar om hygien helt enkelt och respekt mot dricksvatten. När det gäller platser där mycket folk rör sig ex leder, parkeringsplatser, hållplatser, rastplatser osv så gå hellre för långt än för kort. Det finns få saker som är så irriterande och ofräscht som en rastplats med en eller flera ‘högar’ runtomkring.

#toiletinthewild #toilet #bushcraft #friluftsliv #outdoorlife #camping #knowledge #toalett #kungsleden #Laponia #destinationjokkmokk #swedishlapland

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot mattisblogg

Källa: Mattis Blogg, Jokkmokk