Författarbesök av Margit Richert & Thomas Engström om nya boken Nattavaara

Thomas Engström och Margit Richert. Foto: Anthony Tian

Norrbotten har brutit sig loss från ­Sverige och styrs av en enväldig jarl. Den lilla orten Nattavaara i Norrbotten har blivit symbolen för hopp – där är somrarna svalare och man kan arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark, en självutnämnd republik med Kiruna som huvudstad.

Så lyder delar ur beskrivningen till första boken i Nattavaara-serien, en romantrilogi som utspelar sig på Nordkalotten, skrivna av kulturjournalisterna Thomas Engström och Margit Richert. Boken ges ut 2 november av förlaget Bokfabriken. 

Hittat hem

Thomas Engström är kulturskribent på Aftonbladet och även författare till hyllade thrillerserien om Ludwig Licht som också gjorts till internationell TV-serie. Margit Richert är krönikör och kritiker på Svenska Dagbladet.  

Paret har de senaste åren rest runt i världen. Från Sjöbo till Ukraina, Georgien, Armenien, Turkiet, Mexiko, Rotterdam, Shetlandsöarna – och så tillbaka till Sverige, närmare bestämt Norrbotten och Jokkmokk. I Norrbotten säger författarparet att de äntligen hittat hem och menar att varje dag norr om polcirkeln är ett äventyr i sig.  

Författarbesök på biblioteket

På lördag 7 november kl. 14.30 kommer författarna på besök till biblioteket i Jokkmokk. Arrangemanget har fri entré men begränsat antal platser med totalt 20 biljetter. Biljetterna kan hämtas på biblioteket, max 2 biljetter per person. 

Det kommer även finnas signerade böcker att köpa men för att undvika trängsel uppmanas besökare meddela intresse i förväg för dessa. 

Källa: Jokkmokks kommun, jokkmokk.se

För mer information: 

Besök gärna bibliotekets webbplats: www.bibblo.se/sv/library-page/jokkmokk 

Författarna Engström & Richert webbplats: www.engstromrichert.com