|Förvaltare| Vi har balanserat, kånkat, dammsugit och torkat. Flyttat prylar hit…

|Förvaltare|
Vi har balanserat, kånkat, dammsugit och torkat. Flyttat prylar hit och dit. Sorterat. Värderat. “Vad gjorde de med den här?” Gått igenom otaliga gamla trälådor, skrin och korgar. Gamla barnskor, ett dussin yxskaft, influensapulver, krita, Essoflaskor, en antik hundsele och Calles farfarsfars gamla hängslen, som du ser hängandes på väggen, bland tusen andra saker. Nerskrivna recept på slamfärg och en hälsning från en annan krävande storstädning, för snart sjuttio år sedan, på laduväggen, väckte våra känslor. Vi är förvaltare av ett kulturarv. Historiens vingslag berör och ger kraft att fortsätta arbeta, för nästa generation och nästa, här på gården Åkerhult.

🌷
Efter flera veckors arbete är nu en del av ladan i ordning och klar att brukas som verkstad, pyssel och snickeri, som förr i tiden.

#byggnadsvård #ladugård #egnahemsjordbruk #minnen #nostalgi #arv #förvalta #generationsgård #antikt #vintage #retro #verkstad #lantliv #lantligt #mitthem #Lappland #norrbotten #norrland #helalandetlever #självhushållning #frivilligenkelhet #downshifting #hållbarhet

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot glesbygdsromantik

Källa: glesbygdsromantik