|Gå på vatten| Benen är stumma, andningen snabb. Backen är brant och psyket star…

|Gå på vatten|
Benen är stumma, andningen snabb. Backen är brant och psyket starkt; “Jag ger mig a l d r i g!” Kroppen är en annan nu, tung av kortison, vätska och stress. Jag sväljer tabletter som gör mig tio år äldre, över en natt. Oron har flyttat in permanent, sitter på axeln och väser: “Du vet hur det gick för dina vänner…återfall!”. Jag springer snabbare för att kväva fanskapet. Tio gånger upp och ner, innan det äntligen blir tyst. Med skakiga ben går jag genom slyn, sliter av mig kläderna som smiter runt min kropp, fäktar bort myggen och hoppar i ån. Under vattnet finns en annan värld. Jag simmar med långa armtag och minns mina barndomsbad här; hästbromsarna runt min pappas huvud och mamma som alltid satt på stranden. För en stund känns allt precis som vanligt. Så ligger vi i solen och vilar stilla. Inga käcka kommentarer eller meningslöst prat, de som står mig närmast tål tystnaden. De är ärrade, var skärrade och skräckslagna, precis som jag. “Nä, ska vi ta oss ett bad?” , säger han och hoppar i. Ringarna blir större och så syns han inte till. Plötsligt dyker han upp, mycket längre bort: “Titta mamma, bobbo går på vattnet!”
🌈
Jag tränar, läser, pratar med mina nära och kära, bastar, vilar, skriver, går på stan och äter bra. Tack för alla fina kommentarer på mina tidigare inlägg, jag vill så gärna svara er alla men för att må bra, i min ensamhet under strålningen, så undviker jag skärmar så mycket som möjligt. Mina stalltips är just att träna utomhus, umgås mycket med familj och vänner, vila, äta bra och ägna dig åt din passion – istället för att titta på olika skärmar eller att arbeta ohälsosamt mycket.
#hälsa #träning #downshifting #fuckcancer #cancerbaksmällan #strålning #hjärnstark #frivilligenkelhet #matglädje #stress #växlaner #hållbarhet #lycka #meningsfullhet #mening

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot glesbygdsromantik

Källa: glesbygdsromantik