|Inredningstankar| Jag vill visa dig mitt senaste inredningsprojekt men tyvärr ä…

|Inredningstankar|
Jag vill visa dig mitt senaste inredningsprojekt men tyvärr är jag inlagd på sjukhus så jag får hålla till godo med gamla bilder.
När jag ska inreda ett rum så börjar jag alltid med en historia som jag bär på, som med bastun Juoksuvaara (tidigare inlägg). Tanken på bastun har funnits i många år och under tiden har jag samlat på mig föremål som är kopplade till historien: mormors gamla kockumskärl, skålen morfar täljde och graverade till henne, deras gamla trasmatta osv. Min mamma vet att jag samlar på “skrot” och hon hjälper alltid till att ta tillvara, fixa till och frakta prylar. Sällan köper jag nytt men när jag gör det så väljer jag prylar med omsorg, som jag aldrig tröttnar på och i första hand handlar jag lokalt, som med ljusfatet från @pirakdecordesign
Tänk vilken glöd, kunskap och fingertoppskänsla, att driva en inredningsbutik med utvalda och hållbara ting i en liten by som Jokkmokk! Här i Vuollerim gör @porsibygghandel vårt liv enklare. Jag beundrar dessa driftiga entreprenörer som ser till att vi glesbygdsbor har allt vi behöver inom promenadavstånd. Det här är ingen reklam, bara ett välförtjänt TACK! När jag inredde kök och vardagsrum tog jag fasta på Åkerhults historia och omgivning. Köksväggarna kläddes med samma blomster som på gårdens ängar. Stora skogsharar huserar här, då passar det fint att klä en gammal pall med tyget “Skogsharar” från @kajsanilssonform I ladan hittade vi ett gammalt teakbord, Trivaserien från NK, som fick flytta in i vardagsrummet igen. Överhuvudtaget så är det mesta arvegods, som det gamla skåpet från min farfar Gösta som är fyllt av vackra ting och slagbordet från Calles gammelfarföräldrar. Jag byter ofta inredning med min superfyndande vän @vintagegoldies Hon har alltid någon gammal goding som väntar på att flytta in hos oss. Hallen är ett resultat av återbruk, b.la. hatthyllan är byggd av restvirke. Så ta tillvara “sopor” och arvegods, återbruka, byt prylar, handla lokalt och hållbart- det är min filosofi. Inredning är inte livsviktigt men det är förbannat roligt! 🙋‍♀️ Swipa!
#inredningsinspo #återbruk #secondhand #loppisfynd #klimatsmart #ekonomi #retro #vintage #svenskahem #lantligt

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot glesbygdsromantik

Källa: glesbygdsromantik