|Inte lätt att alltid göra rätt| Vi pratar julmat, läser recept och skriver inkö…

|Inte lätt att alltid göra rätt|
Vi pratar julmat, läser recept och skriver inköpslista. Jag föreslår pankopanerad blomkål istället för skinka och blir nedröstad.

Tänker på alla stackars fina kultingar som föds på betonggolv och som aldrig får gå utomhus och böka som en gris ska. Önskar att jag bodde nära @lottas_lindisar som tar hand om sina grisar så fantastiskt fint.

Vi pratar om att skaffa grisar till Åkerhult men befarar att det blir samma trauma som med förra årets tuppar – som vi gav bort istället för att slakta.

I år var vi tvungna att slakta tuppar, ingen ville ha dem trots att vi erbjöd oss att köra dem till ett nytt hem. Pappa fick rycka in istället för mig. Jag klarade det inte, hur mycket jag än ville, för jag var kompis med dem. Så tama och fina.

Jag tänker att det är livsviktigt att vi odlar mycket, för grönsakerna, älgköttet, bären och den lokala fisken är det enda jag kan äta utan dåligt samvete. Och ja, såklart allt det underbara från @mathantverket_vuollerim.

Det är inte lätt att alltid göra rätt men en försöker.

Tack @larlin_16 för en fantastisk bild på Åkerhult under stjärnhimlen. Så tacksam för den.

#etik #djur #matglädje #vuollerim #jokkmokk #julmat #helalandetlever #mitthem #Lappland #swedishlapland #glesbygd #levandelandsbygd #självhushållning #ekologiskt #närproducerat #hållbarhet #jul #christmas #juletid #frivilligenkelhet #

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot glesbygdsromantik

Källa: glesbygdsromantik