|Jägare & samlare| Det händer något när vi lämnar det konstgjorda för en stund. …

|Jägare & samlare|
Det händer något när vi lämnar det konstgjorda för en stund. Ny teknik, halvfabrikat och sittsjuka. Det händer något i oss, när vi ger oss hän våra uråldriga drifter. Plockar hjortron. Drar upp en sik eller två. Slaktar en stor älgtjur och fyller korgen med svamp. Vi jagar efter tid idag. Skyr kroppsarbete och strävar efter att göra livet så enkelt som möjligt. Trots alla tekniska framsteg mår vi sämre än någonsin. Tiden vi sparar scrollas och surfas bort i ett ändlöst flöde. Så ge dig hän. Svettas i skog och mark! Svär över myggen och känn stoltheten över dagens skörd. Ingenting smakar i närheten så bra som när du har släppt fram din inre jägare och samlare.
🌱
Svinmållan, “ogräset” eller örten som vi har ätit sedan urminnes tider, används som spenat men är både godare och nyttigare, dessutom obegränsad tillgång! Fin att fräsa med vitlök och göra pastasås på eller förvälla och servera med lite smör och salt. Tack för tipset Cecilia! Sikarna har vi rökt.

#självhushållning #fisk #fiska #mat #matglädje #svinmålla #samla #hälsa #ekologiskt #närproducerat #lantliv #hållbarhet #klimatsmart #downshifting #frivilligenkelhet #helalandetlever #odla #odling #odlainorr #swedishlapland #lokalproducerat #Lappland #norrbotten #norrland #vuollerim #jokkmokk

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot glesbygdsromantik

Källa: glesbygdsromantik