Jokkmokk tvåa i länets tillväxtliga

Robert Bernhardsson och Stefan Andersson gläds över resultatet av Synas undersökning.

ETTA, TREA och nu TVÅA. Jokkmokk lyfter sin position som tillväxtkommun med en andraplats efter Piteå i Synas årliga undersökning – Bästa Tillväxt.

”Det är viktigt med tillväxt och det här visar, än en gång, att vår ekonomi växer och att lokal politik kan göra skillnad i glesbygd, säger Robert Bernhardsson, kommunstyrelsens ordförande i Jokkmokk.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Syna granskar boksluten från Sveriges samtliga aktiebolag för att med fakta kunna ta reda på hur det går för näringslivet i kommunerna.

Jokkmokk toppade undersökningen 2017, slutade trea 2018 och avancerade till andraplatsen 2019, efter Piteå. Inget dåligt facit.

”Det är självklart fantastiskt roligt, och de är fantastiskt duktiga, våra företagare där ute. Detta är helt och hållet deras förtjänst”, säger Stefan Andersson, Tillväxtchef Jokkmokks kommun, som nu har ytterligare ett snyggt diplom att hänga på väggen i kommunhuset.

Källa: Jokkmokks kommun, jokkmokk.se