Jokkmokks Allmeks nya ägare: ”Vi vill bygga upp en stark lokal verksamhet”

John Enoch, Fredrik Nyström och Klas Enoch är nya ägare till Jokkmokks Allmek. Deras mål med att förvärv Allmek är först och främst att bygga en stark lokal verksamhet i bolaget.

Willards i Kiruna har köpt Jokkmokks Allmek.
– Vi vill bygga upp en stark lokal verksamhet i Allmek och kommer att anställa två nya medarbetare snarast möjligt, säger Klas Enoch, VD på Willards.

Svets- och plåtspecialisten Allmek har funnits i Jokkmokk under nästan 20 år. Bolaget erbjuder den mekaniska verkstadsbranschen allt ifrån legotillverkning av metallprodukter till ytbehandling samt svets- och maskinservice.

Nu har Magnus Kvickström valt att sälja bolaget till Willards i Kiruna som drivs av bröderna Klas och John Enoch. Affären blev klar i början av mars.

Genom affären blir också Fredrik Nyström delägare i Allmek. Fredrik är arbetsledare på Willards och har gedigen erfarenhet inom mekanik och konstruktion.

Willards är en servicepartner för roterande drifter inom industrier över hela Norden. Bolaget har bred teknisk kompetens och lång branscherfarenhet vad gäller att optimera drivsystem. Bolagets främsta styrka ligger i att leverera helhetslösning där man ansvarar för allt från felsökning och demontage till renovering och återmontage. 

”Vi känner starkt för Jokkmokk”

– Vårt mål med att förvärv Allmek är först och främst att bygga en stark lokal verksamhet i bolaget. Jag och John kommer från Vuollerim och känner starkt för Jokkmokks kommun, säger Klas Enoch.

– Vi vill bidra till jobb här och till att pengar stannar kvar i kommunen. 

Willards kommer snarast möjligt att nyanställa två medarbetare i Allmek. Arbetsstyrkan utökas då från fyra till sex personer.

Stor potential i samverkan

Klas Enoch ser också en stor potential i samverkan mellan Willards och Allmek.

– Med vår gemensamma kompetens kan vi tillsammans åta oss större och mer komplexa uppdrag. Vi kompletterar varandra.

– Ihop kan vi exempelvis erbjuda kunder som Vattenfall och kommuner mer omfattande åtaganden. Det finns också företag i Boden och Gällivare som blir intressanta att bearbeta gemensamt.

”Allmek ska stå på egna ben”

Men Klas Enoch understryker att Allmek i först och främst ska stå på egna ben och fortsätta att verka under det egna varumärket. 

– Vi ser en stor utvecklingspotential i Allmek som eget bolag, inte minst vad gäller stålkonstruktion.

Källa: Allmek