Lions stipendium till småtokiga gatukreatörerna: ”förgyller vårt samhälle”

Glada pristagare. Niclas Svensson och Hedi Larssen hedras för sitt arbete med att smycka ut kommunen. Foto: Lions Jokkmokk

Nu har Lions Jokkmokks andra stipendium delats ut. Gatukontorets konstnärer fick motta priset för sina tokiga och uppiggande idéer.  

För första gången i Lions Jokkmokks historia har de samlat in 80 000 kronor under ett år, och för första gången har de därför valt att dela ut två pris.

Förutom Lions vanliga stipendium har de även delat ut ett pris framröstat av invånarna i Jokkmokk. Tidigare har det gått att läsa om folkets pris som gick till Wolfgang Mehl för det mångåriga arbetet med Nordenskiöldsloppet. 

Nu har Lions även korat de övriga pristagarna. Lördagen den 11 juni delade Lions ut sitt andra stipendium till Niclas Svensson och Heidi Larssen, med följande motivering: 

“Med sina fantasifulla och kreativa verk skapar dessa personer en mycket fin och uppskattad utsmyckning i vår kommun. Exempel är den fina gorillan som idag står i övre rondellen, ett annat är de snöskulpturer som vi kan se under vintern. Dessa fina skapelser förgyller allas vårt samhälle.”

– Niklas och Heidi har med sina fina skulpturer både sommar som vinter fått mycket stor uppmärksamhet i hela samhället, säger Thor Erling Andreassen på Lions Jokkmokk. 

Och det stämmer att dessa småtokiga kreatörer på gatukontoret är uppskattade i kommunen. Arbetet med snöskulpturerna vintertid innan marknaden brukar få många glada tillrop från förbipasserande Jokkmokksbor, och utstickande idéer som ”rondellgorrillan” och hundbajs-flaggorna har förmodligen fått nedskräparna att tänka till.

 Källa: Lions Jokkmokk