Ny butikschef på Coop Jokkmokk

Matilda Edenby butikschef Coop Jokkmokk.

Nu kan ni besöka Coop Jokkmokk och träffa Matilda Edenby som är ny butikschef på Coop Jokkmokk. Matilda byter inte bara jobb utan även ort då flyttlasset går nästan hundra mil, fån Skutskär i söder till Jokkmokk i norr. Flyttar gör hon för kärleken, men inte bara till sambon utan även till den nya hemstaden.

Så modigt att söka jobb i en stad så långt hemifrån. Hur kom du på den idén och hur känns det?

– Ja, det känns jättespännande och roligt! Min sambo har bott i Jokkmokk flera år i sin ungdom och hans föräldrar kommer därifrån. Han har alltid sagt att han ska flytta upp igen, men inte när utan bara att han vill göra det. När jag såg den här tjänsten så tog jag chansen och sökte, först efteråt berättade jag det för honom och han blev självklart jätteglad. Han är lastbilschaufför och kör mest uppe i norr, så det passar bra för honom också.

Vi tillbringar redan det mesta av semestrar och lov i Jokkmokk och vi trivs jättebra där. Vi gillar vintern och att vara ute, grilla och åka skoter. Jag har varit där alla årstider – även då det varit 35 minusgrader, så jag vet hur det är när det är mörkt och kallt. Grejen är att det kan man klä sig för, här i Skutskär kan det vara nollgradigt men du fryser mer för att det är så rått och fuktigt.

Du har tre döttrar vad säger dom om vad du har hittat på?

– Det är tjugo år mellan min äldsta och yngsta dotter, så det är lite blandat! Äldsta har inte riktigt bestämt sig än om hon tycker det är bra eller dåligt. Hon har två egna barn och arbetar som lärare så de kommer att vara uppe hos oss mycket på loven. Min andra vuxna dotter bor faktiskt i Jokkmokk sedan ett år tillbaka. Hon arbetar på ridskolan där, har två egna hästar och tycker det ska bli skönt att jag kommer så hon får lite hjälp! Jag älskar hästar och har själv ridit hela livet till och från.

Sedan har vi minstingen Alice som är 9 år, hon tycker det ska bli spännande och när vi har varit i Jokkmokk på semester vill hon aldrig fara hem. Vi var och hälsade på i skolan förra veckan och då var hon jättenervös, men hon har redan hittat en kompis så det känns bra!

Berätta lite mer om dig själv Matilda, har du arbetat som butikschef förut och vad har du för tankar kring din nya roll?

-Tidigare arbetade jag på en Preemstation där jag hade mycket ansvar, då chefen inte alltid var på plats. Jag har arbetat inom servicebranschen länge, men det här blir helt nytt för mig så det ska bli utmanande och spännande! Det verkar vara ett härligt gäng som arbetar på Coop Jokkmokk, så det känns roligt att få börja arbeta med dem! Jag tror mycket på att leda utan att vara bossig. Kundbemötandet är något jag brinner extra för och kommer att arbeta mycket med. För mig är det viktigt att vi är ett team, att vi alla vill kundens bästa och se till att vi har en bra och välkomnande butik med trevlig personal.

Källa: Coop Norrbotten