Nyheter nere på Arctic Camp Jokkmokk

Den nya äventyrsgolfbanan vid Arctic Camp Jokkmokk.

I sommar blev äntligen den nya äventyrsgolfbanan färdig nere på Arctic Camp Jokkmokk, ett projekt som campingchefen Pia Emretsson velat genomföra i flera år. “Ett Jokkmokk i miniatyr” är beskrivningen av golfbanan på deras webbplats och längs med banan får man bland annat besöka polcirkeln, vintermarknaden, portalen in till campingen och förstås se renar, hjortron och en och en annan svamp.

-Det blev ett enormt lyft för våra gäster och campingen! Jag är supernöjd!  säger Pia. Vidare berättar hon att företaget som skulle anlägga golfbanan hade lovat några lokala inslag. Hon hade därför förberett en lista med många olika idéer, men när banan stod färdig hade de förverkligat varenda en av dem.   

1000 spel 

I slutet på maj började markarbetet för golfbanan och i början på juli stod den färdig. Trots den pågående covid-pandemin med betydligt färre camping-besökare än vanligt har det hunnit spelas drygt 1000 spel på den nya banan.  

-Jag vill ge en stor eloge till Jokkmokkarna, säger Pia som menar att de varit flitigaste besökarna.  

Knappt hade den nya golfbanan hunnit öppna så kom spelare in i receptionen och meddelade att de hade slagit banrekord. En skylt vid banan upprättades och fick uppdateras löpande. Idag ligger banrekordet på 15 slag och än finns möjlighet att slå det. Campingen har nämligen golfbanan öppen ända fram till snön lägger sig. 

Två till priset av en

Men det blev inte bara en ny äventyrsgolfbana. När Pia såg massorna med jord som skulle fraktas bort kom hon att tänka på en annan idé hon haft länge på sin lista, en BMX-bana i skogsdungen intill. Till det projektet behövde campingen just jord. Sagt och gjort, de byggde upp högarna med jord i skogen och sådde snabbväxande gräs för att förhindra erosion. BMX-banan blev snabbt populär och hit är gäster välkomna även när campingen är stängd. Till nästa år hoppas de kunna utöka med att hyra ut cyklar och hjälmar i receptionen.  

Källa: Jokkmokks kommun, jokkmokk.se