|Plusenergimänniskor| På en föreläsning med i Jokkmokk lyssnade vi på Johanna …

|Plusenergimänniskor|
På en föreläsning med @naturskyddsforeningen i Jokkmokk lyssnade vi på Johanna Stål; författaren till Ett hållbart liv. Hon pratade om plusenergimänniskor, om de som gör gott och som på olika sätt kämpar mot rovdriften på moder jord. Jag förstår att många unga är deprimerade idag. De “som har allt”, som en del äldre och oförstående uttrycker det, förutom en trygg och ljus framtid. För att ingjuta än mer handlingskraft i vår unge, så tar vi med honom på lekar, tillika uppdrag, i vår omgivning. Vi har skräpplockarjakt, samlar pant till glass och räddar djur från faror. Den viktigaste uppgiften vi har, förutom att överösa honom med kärlek och kunskap, är att rusta honom mentalt för framtiden. För när han förstår vidden av miljökatastrofen som människan har orsakat, så ska han inte falla i hopplöshetens, “Det är för sent”, avgrund. Nej, istället ska han göra skillnad! Det är så en håller lågan och hoppet vid liv, om du frågar mig. Under en av våra plockenader (läs plocka skräp och promenera) frågade han mig vad mer vi kan göra för att hjälpa djuren, så de inte gör illa sig på allt skräp. Jag föreslog att vi skulle inspirera fler genom att starta en plockenad/plogging-grupp för Vuollerim med omnejd. Så blev det och nu är vi ett helt gäng som plockar och delar erfarenheter inför andra påhejande plusenergimänniskor. Tack till er alla och hoppas att just du som läser det här blir inspirerad att göra skillnad, på ett eller annat sätt!
🌱
Igår sorterade vi fem sopsäckar skräp och en massa bråte som vi körde till ÅVC i Vuollerim, Jokkmokk. Där är de föregångare och förebilder, det är riktigt roligt att besöka dem! Förra gången lämnade vi av ett lass fjällsopor och samtidigt räddade vi finfina möbler som de fått in. Swipa!
#plockenad #plogga #skräponad #åvcjokkmokk #miljö #viltvård #naturen #naturskyddsföreningen #hållbarhet #klimatsmart #downshifting #frivilligenkelhet #helalandetlever #hälsa #hopp #framtid #aktivism #zerowaste #ekonomi #cirkulärekonomi #vuollerim #jokkmokk #Lappland #norrbotten #norrland #åvc

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot glesbygdsromantik

Källa: glesbygdsromantik