Ridklubben ser positivt på framtiden

Jokkmokks Ridklubb tar nya tag, och höll öppet hus i söndags i ett strålande vackert höstväder. Bland aktiviteterna fanns ridning, käpphästhoppning, fikaförsäljning, visningar av ridhuset och levande musik.

Många har lagt ner själ och hjärta för att föreningen ska leva vidare, och efter en riktigt tuff period i Jokkmokks Ridklubbs historia går föreningen nu mot ljusare tider. En ny styrelse finns på plats sedan i våras, höstterminen har startat och nio ridgrupper håller igång måndag-torsdag varje vecka. Ny personal finns på plats för att ta hand om våra fina ridskolehästar och uppstallade gäster, och förhoppningen är att det inom kort finns ett par nya ridskolehästar i stallet.

Klockan 12:00 slogs portarna upp och vice ordförande Caisa Isaksson hälsade glada besökare välkomna. Ungdomssektionen anordnade barnridning och den hugade kunde ta en tur på fjordingen Affe, shettisen Saga eller welshcoben Sally. Glada barn med mycket spring i benen tog varv på varv på den populära käpphästhoppningen. Det bjöds på rundvandring på anläggningen och den som ville kunde äta och fika gott för liten slant. Sist men inte minst, så svängde det ordentligt när cover- och showbandet Jokkmokkarna ställde sig på scenen och levererade gamla godingar i parti och minut.

Vi vill gärna tacka våra besökare, men även passa på att rikta ett särskilt tack till KUPP och Samelandsresor AB som sponsrat evenemanget. Vi vill också ta tillfället i akt och rikta ett varmt tack till våra övriga sponsorer och de ideella krafter som varje dag gör det möjligt för våra barn, ungdomar och vuxna i Jokkmokk att lära sig rida och umgås med hästar på vår fina anläggning. Kort och gott – utan er skulle vi inte finnas. Och till dig som ännu inte upptäckt tjusningen med hästar och ridning – välkommen till oss du också!

För styrelsen i Jokkmokks Ridklubb,

Åsa Thyr