“Riktig sommar” på barnens dag

Nationaldagen, den 6:e juni, var också barnens dag i Jokkmokk. Och sommarvärmen har kommit!

Den svenska nationaldagen, torsdagen den 6:e juni, blev en solig och varm dag – så pass att begreppet “riktig sommarvärme” hördes flera gånger bland alla vuxna och barn som rörde sig i och omkring parken i Jokkmokk.

Utöver nationaldagsfirande med sång, musik och uppmärksammande av nya svenska medborgare, fanns ett stort antal luftfyllda hoppborgar och hinderbanor uppställda i parken – fria för små och stora barn att leka i. Ridklubben fanns också på plats med två hästar som barnen fick rida på – också ett mycket uppskattat inslag för barnen.

Nästa stora arrangemang i parken blir Välgörenhetsloppet 2019, som äger rum på söndagen den 16:e juni. Missa inte att anmäla er senast på torsdag, på välgörenhetsloppets hemsida, http://www.valgorenhetsloppetjokkmokk.se/. Fina priser lottas ut bland deltagarna i alla klasser, och utöver arrangemangets egna välgörenhetsauktioner kommer även Lions Club Jokkmokk att auktionera ut ett vedlass och ett gruslass – samt dela ut Lions stipendium på parkscenen. Programmet för Välgörenhetsloppet finns också på den ovan nämnda hemsidan.

Jokkmokks Ridklubb var också på plats under barnens dag.
Parken var full av luftfyllda hoppborgar av olika slag, fria för såväl små som stora barn att leka i – precis som det ska vara på barnens dag.
Cariola Rosdotter Eriksson, verksamhetschef på Kulturskolan, spelade och sjöng sommarvisor på parkscenen.