Seger i hemmapremiären för Jokkmokks SK

Jokkmokks SK mötte Parkalompolo IK i säsongens första hemmamatch, och det var JSK som gick vinnande ur duellen. Foto: Andreas Viklund

Årets fotbollssäsong har börjat, och för Jokkmokks SK:s del innebär det spel i grupp G i Lilla Coop Cup. Två bortamatcher har spelats mot Gällivare SK och Överkalix IF, och i söndags var det dags för hemmapremiären när Parkalompolo IK kom på besök.

De två första matcherna i cupen spelades på bortaplan, där JSK först vann mot Gällivare SK med 1-4 den 7:e april och sedan förlorade mot Överkalix IF med 5-2 i lördags. Och när Parkalompolo IK gästade Anrika IP i Jokkmokk var det Jokkmokks SK som drog det längsta strået. Matchen, som spelades inför en publik på 75 personer, började i uppförsbacke när Parkalompolo fick en straffspark i den 27:e minuten. Parkas Yahya Alhassan klev fram och satte straffen säkert. Men bara tre minuter senare fick JSK också en straffspark, och Saciid Muusec Ali såg till att ställningen blev 1-1.

Den första halvleken fortsatte med bra spel av JSK och med mycket spel mot Parkas mål. Innan halvtidsvilan lyckades Mustafa Mohamed Mohamed göra två snabba mål, först genom att bli frispelad och peta in 2-1 i öppet mål i den 38:e minuten och sedan genom en frispark som gick direkt i mål två minuter senare och som gav JSK ledningen med 3-1 inför halvtid.

Under den andra halvleken vaknade Parka till och bjöd upp till gott motstånd, och JSK fick inte utdelning på de kontringsförsök som gjordes. Parka reducerade till 3-2 när Yahya Alhassan gjorde sitt andra mål för dagen i den 80:e matchminuten, och sedan följde tio spännande och nervösa minuter där Parka gjorde allt för att komma igen. Men matchen slutade 3-2 till Jokkmokks SK:s fördel, och därmed blev det seger i säsongens första hemmamatch på Anrika IP i Jokkmokk.

Parkalombolos vinster mot Gällivare SK och Överkalix IF gör att de ligger kvar som tabelletta i gruppen, och JSK föll ner till tredje plats genom förlusten mot Överkalix i lördags. När seriespelet i division 5 Norra Herrar drar igång kommer de fyra lagen att mötas fler gånger, och då kommer även Kiruna FF 2, Ohtana/Aapua FF, Polcirkeln/Svanstein FF och IFK Kalix att ingå i serien.

Läs också: Parka-Börje gillar Jokkmokk – trots förlust