|Tuffingar till höns| De mörkaste dagarna sedan andra världskriget har gjort att…

|Tuffingar till höns|
De mörkaste dagarna sedan andra världskriget har gjort att vi har haft nära till gråten. Vi håller oss nära djuren, som skänker tröst och glädje. En varm tass på kinden och lite kärvänligt kackel gör tankarna ljusare.

Våra tuffingar till höns skyr inte kyla. Bjurholmshönsen är Sveriges nordligaste lantras och har anpassat sig till kallt klimat under lång tid. De har extra mycket dun och är dessutom motståndskraftiga mot sjukdomar.

Våra höns är helt frigående, vi hägnar in odlingarna istället. På vintern går de inte ut så gärna, bara en kortare sväng om dagen – med undantag för tupparna som är mycket skeptiska till snön och det vintriga friluftslivet.

Idag bjöd vi på lite fredagsmys, utöver gårdens skörderester, som vi fryst in och krossat till vintern, så kokade vi extra spaghetti till dem. De älskar spaghetti!

🐓

Och hoppas att du kan bortse från min röst, som tenderar att bli outhärdlig när jag pratar med Berit, Doris, Assar och co.
🙈

#lantrashöns #Bjurholmshöns #naturligdjurhållning #ekologiskt #närproducerat #helalandetlever #lantliv #lantligt #mitthem #självhushållning #mat #matglädje #Vuollerim #Lappland #Swedishlapland #torp #gård #odla #odling #odlainorr #höns

 

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot glesbygdsromantik

Källa: glesbygdsromantik