Vuollerims Camping får nya ägare

Vuollerimbygden med sina vackra landskap, rena luft och fritt från trängsel.

Vuollerim Camping som ligger naturskönt vid en av byns badplatser Sandtjärn har fått nya ägare i form av Bygdebolaget VIVA Visioner i Vuollerimbygden AB, som är det andra av sju Bygdebolag i Vuollerim. Nu ser VIVA och dess numera 180 delägare fram mot en mjuk och försiktig start av campingverksamheten under sommarsäsongen 2020.

Vuollerim Campings tidigare ägare Ingalill och Kenneth tackar för de gångna åren och önskar VIVA varmt lycka till.

– Vi är glada att campingen nu ägs av ett Bygdebolag. Då vet vi att det kommer att bli bra, säger de tidigare ägarna.

Vuollerim Camping planeras att drivas som en satellit till Hotell Vuollerim. Nu har VIVA ytterligare priskategorier, standard och logialternativ att erbjuda, i tillägg till övrig verksamhet. Och att VIVA kan erbjuda ytterligare alternativ kommer även att gynna andra verksamheter i bygden.

Om Vuollerim Camping

Här finns husvagnsuppställningsplatser i skön skugga, hus, stugor och en serviceanläggning. Campingen ligger naturskönt vid en av byns badplatser, Sandtjärn, med bra badvatten, fin sand och grillplats. Campingen ligger ca 250 meter från hotellet, där alla incheckningar görs och det även finns möjlighet att äta frukost.

Om VIVA

I byn Vuollerim med 800 innevånare finns idag sju Bygdebolag som alla startats utifrån olika behov och idéer, och av dem är VIVA det andra som startades upp. Trots avsaknad av direkt vinstutdelning har Bygdebolaget VIVA idag 180 delägare som alla osjälviskt bidrar till att hålla Vuollerimbygden levande. I VIVAs stadgar står inskrivet att ingen direkt vinstutdelning görs. Vinster går i första hand tillbaka till företaget och därefter investeras i projekt för bygdens bästa = Bäst för allt och alla!

Källa: Bygdebolaget VIVA