Det blev åter förlust när vi på lördagen åkte till Övertorneå och match mot Pol/…

Det blev åter förlust när vi på lördagen åkte till Övertorneå och match mot Pol/Svanstein FF med tydliga 6-1 på tavlan och med en matchbild som speglade något annat.
Spelmässigt var det de röda som höll i bollen och försökte spela fotboll med kortpassningsspel och rörelse, men det var hemmalaget som spelade smartast och som kunde utnyttja våra konstanta felpass i tid och otid, framåt och i sidled och genomgående gick på längre passningar och löpdueller som följd. Det var inte vackert att skåda från sidan, men helt rätt val av hemmalaget att straffa laget som spelade juniorfotboll i en seniorserie. Spelskickligheten finns och individuellt behöver varje spelare fundera på deras egna insatser samt börja värdera valen vi väljer att ta till skillnad från under matchen där vi tappade boll i helt fel lägen gång på gång när lagkamraterna var på väg framåt.

Kommande veckor blir det defensivt fokus där vi tydligt behöver mer träning i vårt organiserade försvarsspel. Att inse att man måste våga kliva in i situationer, att sätta ordentlig press, att vara mer resolut i det kollektiva försvarsspelet.

Offensivt är vårt spel ett fall framåt om man bortser från det kopiösa antalet bolltapp. Vi kan gång på gång hitta upp på våra spelare som är i position och hålla bollen och är farliga när vi spelar som det är tänkt. Här behöver vi inse att det vi saknar i tyngd får vi väga upp med mer fart i det vi gör, både med boll och löpningar

Kommande vecka väntar Överkalix på Furuvallen

Varmt välkomna

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot ifkkalixjunior

Källa: IFK Kalix (Juniorlag Herrar), Kalix