Matchrapport: Notvikens IK 2 – IFK Kalix

Matchrapport: Notvikens IK 2 – IFK Kalix

7 jun 230 visningar

7 jun 230 visningar

Målfakta
1-1 (2) Atåha Ataev
1-1 (23) Pär Lygren (Mattias Nilsson)
1-2 (43) Pär Lygren (Mattias Nilsson)
1-3 (80) Kevin Baudin (David Öhman)

Huvuddomare: Peter Lundström, Luleå
Assisterande domare: Ali Jafari och Ibrahim Omar Moalin, båda Boden
Varning Notvikens IK 2: Florian Thiery
Utvisning Notvikens IK 2: Emil Lindberg
Varning IFK Kalix: Jacob Josefsson
IFK Kalix bästa spelare: Andreas Hedman

IFK Kalix laguppställning
Johannes Jakobsson – Shurik Shuhrat – Robin Kattilavaara – David Olofsson (Sebastian Nordgren) – Kevin Baudin – Andreas Hedman – Jacob Josefsson (Mikael Andersson) – Pär Lygren (David Öhman) – John Larsson – Mattias Nilsson (Mustafa Sarvari) – Johan Ekholm

Ej inbytta spelare: Lars Juntti

Matchrapport:
Under onsdagen åkte vi till Luleå och för drabbning när serietvåan Notvikens IK 2 väntade på Tunavallen. Ett lag som likt oss gått starkt i serien.

Inför matchen hade vi pratat om hur viktigt det skulle vara att ligga rätt i positioner då vi var förberedda på ett Notviken som vill komma in bakom våra ytor.

Det dröjer inte länge innan vi får kapitulera då 1-0 är ett faktum efter tre bolltapp på mycket kort tid i alldeles helt fel lägen där Notvikens tillåts gå på kontring efter kontring och där man slutligen enkelt kan ta ledningen genom Atåha Ataev.

Det tar lång tid för vår del att komma in i matchen denna dag. Vi har svårigheter att hitta rätt i våra positioner offensivt med för många felaktiga beslut som leder till bolltapp och tämligen enkla omställningar. Detta bidrar till att vi hamnar i situationer när vi är på väg upp och inte hinner ställa om till försvar, vi verkar inte vara inställda på vad som kommer att hända vid bollförlust.

I takt med att klockan tickar så börjar även spelet jämna ut sig, från att det endast var Notviken som tryckte på och skapade några halvchanser till att få några hörnor, så börjar vi hitta rätt i vår uppbyggnad. I minut 21 kan vi sedan kvittera genom en kontring där vi vinner boll högt uppe och där Pär Lygren kan lägga in bollen säkert i mål efter framspelning av Mattias Nilsson.

Efter kvitteringen är Notviken nära att ta ledningen åter då man är en stolpträff ifrån en 2-1 ledning.

Halvlekens tempo sänks därefter och båda lagen tillåter varandra att bygga upp spel utan att det skapas några heta chanser. Under den här perioden har vi till slut hittat rätt och kan tämligen säkert stänga ner Notviken när de kliver fram för att hota.

I slutet av första halvlek tar vi ledningen, åter genom Lygren som testar skott en bit utifrån och bollen trillar in, tämligen snöpligt ur Notvikens perspektiv.

Andra halvlek börjar Notviken återigen starkt och får lite tryck som sedan utmynnar i ett mål, ett mål som tydligt blir bortdömt för offside. Därefter tar Kalix åter över spelet och får flertalet hörnor, alla dock resultatlösa. I 65 minuten visas en av Notvikens mittbackar ut efter att ha tvingats riva ner Nilsson i ett friläge. Därefter går matchen ner helt i tempo där de röda försvarar bollinnehavet och de gula gör samma sak när de har bollen. I minut 81 spikar vi igen matchen när Kevin Baudin kan skjuta och se bollen segla in i bortre hörnet, ytterbackens första mål i i division IV.

Sammantaget en godkänd insats där vi kan ta hem tre välförtjänta poäng, det finns dock mer att önska defensivt som offensivt i våra prestationer för att kunna ta det ytterligare ett steg framåt.

Övriga resultat Division 4 Norra, Herrar
Skogså IF – Lira BK 3-1
Pålänge GIF – GMFF-Gällivare 2-3
Bodens BK FF 2 – Skogså IF 0-2
Övertorneå SK – Haparanda FF 3-1

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/