Inför: Sävast AIF – IFK Kalix

Inför: Sävast AIF – IFK Kalix

16 jun 210 visningar

16 jun 210 visningar

Motståndarna
Sävast som i fjol avancerade ifrån Division V har i år lyckats vinna två matcher men i och med att man förlorat sex matcher finner vi Bodenlaget strax ovanför nedflyttningsstrecket på en niondeplats i tabellen. Senast spelade man mot Lira BK, en match man förlorade med 0-2. Det är svårt att göra någon större analys av hur Sävast är som lag då Kalix och Sävast inte ställts mot varandra på väldigt många år. Det man dock kan förvänta sig är ett lag som kommer sälja sig dyrt hemma på Tallvallen och för Kalix del gäller det att fortsätta behålla den skärpa som man haft under stora delar av säsongen.

Läget i truppen
Kalix har fått tillbaka någon skadad spelare och i kombination med nyförvärvet Casper Henriksson som presenterades under veckan, är truppen i gott slag. Nils Westring är åter i matchtruppen och likaså gäller Alex Öberg Koivumaa som befinner sig på “hemmaplan” för resterande del av sommaren. Casper Henriksson är inte spelklar och finns tillgänglig från och med nästa omgång. Axel Drugge, Andreas Nilsson och William Kattilavaara spelar inte mot Sävast.

Liverapportering
Matchen liverapporteras via applikationen Min Fotboll, ladda ner Min Fotboll idag för att inte missa någon av IFK Kalix matcher under säsongen.

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/