Matchrapport: IFK Kalix – Haparanda FF

Matchrapport: IFK Kalix – Haparanda FF

29 jun 223 visningar

29 jun 223 visningar

Målfakta
1-0 (40) Pär Lygren, straff
2-0 (48) Jacob Josefsson

Utvisning Haparanda FF: Ahmed Hussein Haidary
IFK Kalix bästa spelare: Johannes Jakobsson

IFK Kalix laguppställning
Johannes Jakobsson – Shurik Shuhrat – Robin Kattilavaara – Alex Öberg Koivumaa – Kevin Baudin – John Larsson – Pär Lygren (Casper Henriksson) – Jacob Josefsson – William Kattilavaara (Mikael Andersson) – Mattias Nilsson – Johan Ekholm (Mustafa Sarvari)

Ej inbytta spelare: Nils Westring, Adam Norén, Lars Juntti

Matchrapport
Den sista matchen för våromgången skulle visa sig vara tuffare än vad man kanske hade kunnat tro på förhand då Haparanda bjöd upp till dans men där Kalix till slut kunde vinna med 2-0.

Haparanda inledde matchen på ett starkt sätt och man skapade två frilägen inom loppet av femton minuter, båda lägena räddades dock av Johannes Jakobsson som var skärpt matchen igenom.

Kalix agerade tafatt i inledningen och man hade inte kontroll på gästerna som gång på gång kontrade genom bland annat duktige Hamse Wahab.

Efter Haparandas starka inledning mattades matchen av en aning och det blev mer spel på mittplan vilket också bidrog till att Kalix jobbade sig in i matchen. I matchminut 39 kom sedan möjligheten som en skänk från ovan då Shurik Shuhrat revs ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten, en straff som Pär Lygren förvaltade på bästa sätt till 1-0 precis innan halvtidsvilan.

I andra halvlek kom Kalix ut som ett bättre lag och man satte ett tryck mot Haparanda direkt från start. Den starka inledningen ledde till en frisparksmöjlighet som Jacob Josefsson sköt, via en försvarare och in i målet bakom en chanslös målvakt till 2-0.

Kalix hade betydligt bättre kontroll på tillställningen under den andra halvleken men trots detta skapade Haparanda en bra möjlighet till reducering i minut 64 då en anfallare friställdes. Kalix bästa spelare för dagen, Johannes Jakobsson var med på noterna och kunde avvärja möjligheten.

Med ungefär tio minuter kvar av matchen, tilldelades Haparanda ett rött kort efter två varningar på Ahmed Hussein Haidary och Kalix kunde efter det mer eller mindre rulla hem de tre poängen utan att bortalaget hotade nämnvärt under slutskedet av matchen.

Kalix gör för dagen kanske sin sämsta halvlek för säsongen de första 45 minutrarna och Haparanda hade kunnat leda med både ett och två mål om det inte vore för en stabil målvakt i hemmalaget. Trots att spelet inte stämmer, är det en styrka att ro hem de tre poängen och samtidigt hålla nollan bakåt.

Nu har seriespelet nått halvtid men redan nu på onsdag är det dags för Kalix att matcha igen då länets flaggskep besöker Furuvallen, det har blivit dags för kvartsfinal i Stora COOP Norrbotten Cup. Mer information om den matchen publiceras under veckan.