Inför: IFK Kalix – Lira BK

Inför: IFK Kalix – Lira BK

för 18 dagar sedan 209 visningar

för 18 dagar sedan 209 visningar

Matchinformation
Vad? Seriematch i Division IV Norra, herrar
Var? Furuvallen, Kalix
När? 2019-08-01, 19.00
Domare: Keijo Hyvärinen, Nikkala
Assisterande domare: Tommy Johansson, Överkalix och Gösta Jonsson, Kalix
Senaste mötet: 2019-05-06, Lira BK – IFK Kalix 1-3

Motståndarna
Lira BK är en av Luleås anrikaste fotbollsföreningar då det gäller fotboll och man har under de senaste åren varit ett stabilt lag i division IV där man ofta fått god förstärkning ifrån studenter som väljer att studera i Luleå under säsongerna. I år har man blandat och gett vilket bidragit till att man inför omstarten befinner sig på en sjundeplats i tabellen med fyra vinster och sex förluster på de tio inledande matcherna. Lira är ett kontringsstarkt lagt med kvicka anfallare där man bland annat finner den vasse målskytten Jesper Olsson som under säsongen noterats för sju fullträffar vilket för honom till en delad skytteligaledning. Kalix besegrade Lira med 1-3 under våromgången i en match där Lira tog ledningen men där Kalix i andra halvlek vände på tillställningen efter bland annat två vackra mål av Jacob Josefsson.

Läget i truppen
Kalix återvänder till höstomgången med gott mod och stort självförtroende i truppen, detta efter en våromgång som motsvarat de förväntningar som många kanske hade på laget inför säsongen. I nuläget befinner sig laget på en förstaplats i division IV, något som skulle innebära direkt uppflyttning till division III kommande säsong om tabelläget står sig säsongen ut. Kalix har dock några frågetecken inför morgondagens match där David Olofsson och Mattias Nilsson varit skadade sedan träningsstarten och ingen av de lär delta mot Lira, samma gäller även för Andreas Hedman som har problem med en skada i baksida lår. Glädjande är att Filip Baudin återvänt till fotbollen efter ett uppehåll på cirka ett års tid, han har varit delaktig under de inledande träningarna vilket innebär att han är aktuell för en matchtrupp redan nu. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga och laget är redo för en spännande höstomgång.

Liverapportering
Matchen liverapporteras via applikationen Min Fotboll, ladda ner Min Fotboll till din telefon för att inte missa någon av IFK Kalix matcher under säsongen, avspark 19.00.