Home ifk-kalix Matchrapport: IFK Kalix – Lira BK

Matchrapport: IFK Kalix – Lira BK

0
Matchrapport: IFK Kalix – Lira BK

Matchrapport: IFK Kalix – Lira BK

för 17 dagar sedan 207 visningar

för 17 dagar sedan 207 visningar

Matchfakta
1-0 (18) Johan Ekholm

Varning IFK Kalix: Alex Öberg Koivumaa
Varningar Lira BK: David Persson, Filip Kruuka
IFK Kalix bästa spelare: Pär Lygren

IFK Kalix laguppställning
Johannes Jakobsson – Shurik Shuhrat – Robin Kattilavaara – Alex Öberg Koivumaa – Kevin Baudin – John Larsson – Casper Henriksson – Pär Lygren – William Kattilavaara (Lars Juntti) – Jacob Josefsson – Johan Ekholm (Mikael Andersson)

Ej inbytta spelare: Nils Westring, Andreas Nilsson, Sebastian Nordgren, Mattias Nilsson, Lukas Martén

Matchrapport
Lira BK besökte Furuvallen under torsdagen i omstarten av division IV. Kalix avgjorde matchen tidigt och kunde till slut vinna med 1-0 och således införskaffa sig ytterligare tre poäng.

Inledningen av matchen var ingen höjdare ifrån något av lagen, mycket dueller på mittplan och få sekvenser där bollen faktiskt spelades runt på ett konstruktivt sätt.

Den första faktiska målchansen skulle bortalaget skapa i minut 18 när en anfallare friställs efter felpass ifrån hemmalaget och viss medstuds i situationen innan, avslutet dock utanför Johannes Jakobssons vänstra stolpe.

Kort efter Liras möjlighet kontrare Kalix genom John Larsson på högerkanten. John tittare upp och finner Johan Ekholm i mitten som distinkt placerar in matchens enda mål bakom en chanslös målvakt i bortalaget.

Kalix var något trubbiga i den första halvleken och man hade svårt att hitta igenom med farliga djupledsbollar centralt, istället hamnade man ofta ute på kanterna där man förvisso skapade en del hörnor men de riktigt farliga chanserna uteblev.

När den första halvleken spelats i ungefär 25 minuter hade Kalix fått något mer kontroll på tillställningen och man skapade bland annat två bra chanser via nickar ifrån Casper Henriksson samt Alex Öberg Koivumaa några minuter senare men ingen av försöken nådde nätmaskorna.

Lira skapade likt Kalix inte heller några avsevärda chanser men i slutet av den första halvleken fick man ett guldläge då ett inlägg ifrån vänster når en fristående spelare på den bortre stolpen då Kalix går bort sig i sin markering, avslutet rullas dock utanför stolpen.

Kalix kan pusta ut efter den möjligheten och gå till halvtidsvila med 1-0 i ryggen.

Direkt i den andra halvleken skapar Kalix en gyllene möjlighet till ytterligare ett mål då Johan friställs av Pär Lygren. Johan försöker sig på en lyftning över målvakten men får inte nog med kraft i avslutet och försvaret hinner tillbaka för att rensa undan.

Sedan kom en period där inga klara chanser skapades och det var fortsatt mycket spel och dueller på mittplan där bollen turades om att gå från lag till lag konstant vilket bäst går att beskriva som s.k “hawaii-fotboll”.

Kalix skapade dock ännu en möjlighet till ett ledningsmål i minut 66 när Jacob Josefsson avancerar för att sedan hitta en sidledspassning till William Kattilavaara i straffområdet som i sin tur inte får någon vidare träff på bollen och chansen rinner därefter ut i sanden.

Några minuter senare kom Liras defintiva möjlighet till kvittering då ett inlägg från höger finner en fristående spelare i mitten av Kalix straffområde, den efterföljande nicken får god fart men till Kalix lättnad, utanför.

Lira försökte sig på en forcering under slutskedet av matchen och man lyckades faktiskt skapa oreda genom några inlägg. Försöken kunde dock rensas undan av försvaret alternativt plockas ned av Johannes och hemmalaget lyckades till slut reda ut den lilla stormen och vinna matchen.

Sammanfattningsvis var det ingen jätteinsats av hemmalaget och kanske spelmässigt den svagaste insatsen man stått för under årets gång. I åtanke måste man dock ha att det var “premiär” av höstomgången efter ett uppehåll och det syntes även på många fötter ute på planen.

Nästa match spelas redan kommande måndag och då mot serietvåan Skogså IF på bortaplan, förutsättningar inför den matchen publiceras på hemsidan under söndagen.