Inför: Pålänge GIF – IFK Kalix

Inför: Pålänge GIF – IFK Kalix

för 4 minuter sedan 13 visningar

för 4 minuter sedan 13 visningar

Matchinformation

Vad? Seriematch i Division IV Norra, herrar
Var? Nyåker, Pålänge
När? 2019-08-21, 18.30
Domare: Mårten Larsson
Assisterande domare: Peter Morin och Roine Norgren, båda Kalix
Senaste mötet: 2019-05-29, IFK Kalix – Pålänge GIF 3-0

Motståndarna
Pålänge som haft en minst sagt motig säsong är nu i stort behov av poäng då man för närvarande befinner sig sist i division IV med blott fyra intjänade poäng. Vårmötet mellan lagen slutade 3-0 i favör till IFK Kalix då man avgjorde matchen i ett tidigt skede och därefter var det ingen bländade tillställning ifrån något av lagen. Trots tabelläget för de respektive lagen så kan man med garanti säga att Pålänge lär vara inspirerade till att knäppa Kalix på näsan, speciellt med tanke på bortalagets form för närvarande. Pålänge är ett lag som av naturliga skäl innehåller en del spelare som representerat de båda föreningarna, något som kan vara en extra krydda inför matchen.

Läget i truppen
Kalix har haft en del skadebekymmer under de föregående matcherna men det har börjat ljusna på den fronten och förhoppningarna är att både Pär Lygren och William Kattilavaara kan återvända till en matchtrupp. Andreas Hedman är fortsatt skadad och i nuläget är det oklart när han är disponibel för spel igen. Alex Öberg Koivumaa är otillgänglig för spel då han arbetar. Beslut om hur truppen formerar sig fullt ut tas under kvällens träning då det som tidigare nämnt finns en del frågetecken. För Kalix del handlar det nu om att hitta tillbaka till den inställning och det spel man förde många stunder under våromgången för att inte tappa det fina tabelläge man skapat sig inför hösten.

Liverapportering
Matchen bör bevittnas på Nyåker i Pålänge men om du inte har den möjligheten så finns “Min Fotboll” som ett alternativ där du följer samtliga av IFK Kalix matcher under säsongen, avspark 18.30.

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/Home/NewsRss