Matchrapport: Pålänge GIF – IFK Kalix

Matchrapport: Pålänge GIF – IFK Kalix

för 46 minuter sedan 11 visningar

för 46 minuter sedan 11 visningar

Matchfakta
0-1 (11) Johan Ekholm
0-2 (21) Självmål
0-3 (48) Jacob Josefsson
1-3 (50) Karl Sundqvist Bäckström
1-4 (56) Filip Baudin

Varningar IFK Kalix: Robin Kattilavaara, Johan Ekholm
Varningar Pålänge GIF: Markus Forsberg, Emil Vallin
IFK Kalix bästa spelare: Johan Ekholm

IFK Kalix laguppställning
Johannes Jakobsson – Alex Öberg Koivumaa – Robin Kattilavaara (Andreas Nilsson) – David Olofsson – Shurik Shuhrat (Kevin Baudin) – Filip Baudin – Pär Lygren (Casper Henriksson) – Jacob Josefsson (Mikael Andersson) – John Larsson – Mattias Nilsson (Mustafa Sarvari) – Johan Ekholm (Jonathan Osberg Resin)

Ej inbytta spelare: Nils Westring

Matchrapport
På Nyåkers otroligt fina naturgräsmatta lyckades IFK Kalix besegra Pålänge GIF i årets andra och sista Kalixderby, detta med siffrorna 1-4 efter en chansmässigt jämn tillställning.

Kalix var laget som tog tag i bollinnehavet inledningsvis och man försökte med en del djupledsbollar över Pålänges backlinje som för dagen stod högt upp.

Detta skulle ge resultat i minut 11 då David Olofsson följer med upp i ett anfall och hamnar i fri position ifrån vänster, Olofsson hittar Johan Ekholm med en passning i straffområdet där Ekholm behärskat placerar in ledningsmålet till Kalix.

Man skulle utöka ledningen ungefär tio minuter senare när Alex Öberg Koivumaa bryter in från sin högerkant för att spela in bollen efter marken mot spelarna i straffområdet, bollen styrs via en Pålängeförsvarare och in i målet vilket innebar en tvåmålsledning för Kalix tidigt i matchen.

Trots att Kalix var det lag med störst bollinnehav skapade Pålänge ett antal farliga omställningsmöjligheter ifrån bland annat Joel Larsson som var aktiv i hemmalaget, Johannes Jakobsson i Kalixmålet var dock med på noterna där han avstyrde samtliga möjligheter

Kalix agerade något stressat i slutskedet av den första halvleken och trots att man skapade en del farliga lägen via bland annat Jacob Josefsson och Johan Ekholm så var Pålänge med i matchen då det stundtals spelades väldigt naivt ifrån Kalix backlinje.

När huvuddomare Mårten Larsson blåste för halvtid var det Kalix som gick segrande ur den första halvleken med 0-2 på tavlan.

Det skulle inte dröja länge av den andra halvleken innan Kalix utökade sin ledning och därmed fick lite andrum i matchen. John Larsson avancerar ifrån vänster och hittar Jacob Josefsson som i sin tur finner det vänstra krysset med ett vackert skott, Josefssons åttonde mål för säsongen och 0-3 till Kalix.

Pålänge skulle dock reducera två minuter senare, detta genom Karl Sundqvist Bäckström som utnyttjar ett felpass i Kalixlägret som leder till friläge och 1-3 vilket skulle bidra till att Pålänge fick betydligt mer energi.

Kort därefter skapade man ytterligare en möjlighet via ett inspel ifrån höger som Alex Öberg Koivumaa rensar undan på mållinjen och Kalix kunde komma undan med hjärtat i halsgropen.

Kalix fortsatte dock med att skapa en del farliga möjligheter och spiken i kistan kom i minut 56 när Filip Baudin avslutar via ribban och in efter en fin passning ifrån vänsterläge av Pär Lygren.

Efter den intensiva matchsekvensen med både mål och chanser åt de båda lagen, kunde Kalix ta tag i bollen och spela betydligt mer komfortabelt. Matchens tempo började avta något och likaså målchanserna, Kalix passade även på att rotera i matchtruppen där samtliga avbytare fick speltid.

Kalix skulle skapa en sista farlig möjlighet i slutskedet av matchen då Jacob Josefsson avslutar med ett hårt skott ifrån vänsterposition, Emil Vallin som för dagen var väldigt aktiv i hemmamålet klarar skottet med en reflexräddning.

När visselpipan ljuder för full tid är det alltså Kalix som vinner matchen och man återtar därmed serieledningen ifrån Notvikens IK 2 som för en stund tagit hand om positionen.

Sammantaget en godkänd insats ifrån Kalix där man åtminstonde ryckte upp sig under den andra halvleken efter en något naiv första halva där Pålänge med lite mer skärpa borde gjort både ett och två mål. I slutändan vinner Kalix rättvist och det är viktigt för självförtroendet inför fortsättningen, inte minst när det stundar en ren seriefinal redan på måndag mot ovan nämnda Notviken.