Inför: IFK Kalix – Notvikens IK 2

Inför: IFK Kalix – Notvikens IK 2

för 37 minuter sedan 31 visningar

för 37 minuter sedan 31 visningar

Matchinformation

Vad? Seriematch i Division IV Norra, herrar
Var? Furuvallen, Kalix
När? 2019-08-26, 19.30
Domare: Jan-Ola Eriksson, Karungi
Assisterande domare: Bengt-Arne Johansson och Gösta Jonsson, båda Kalix
Senaste mötet: 2019-06-05, Notvikens IK 2 – IFK Kalix 1-3

Motståndarna
Notviken har stått för en imponerande säsong i division IV och inför den föregående matchen övertog man faktiskt serieledningen ifrån Kalix för en kort stund, dock hade Kalix två matcher till godo på Luleålaget. Notviken är ett lag med bred trupp där det finns många spelare av god division III-klass, spelare som även spelat kontinuerligt i division IV under året. Man kännetecknas av en passningsinriktad fotboll där djupledsspelet varit ett kännetecken under de senaste säsongerna, man är även farliga på fasta situationer. Man har en vass offensiv där Magnus Johansson får ses som den mest framstående pjäsen med sina 14 mål i serien, han spelar förmodligen inte mot Kalix då han spelat för Notvikens representationslag under helgen. Trots hans frånvaro är Notviken det laget som gjort flest mål under säsongen, med andra ord krävs det en stabil defensiv insats ifrån Kalix sida i en match som lär avgöras i de båda straffområdena.

Läget i truppen
Stärkta av derbysegern senast där Kalix fick tillbaka en del spelare som dragits med skadebekymmer, kommer man till match med en nästintill intakt styrka. William Kattilavaara och Andreas Hedman är fortsatt otillgängliga för spel i och med deras skador och det är i nuläget oklart när någon av de återvänder till matchtruppen. Alex Öberg Koivumaa arbetar och kommer inte till spel mot Notviken. I övrigt är det en hel och slagkraftig trupp som ska försöka ta tre poäng i kampen om förstaplatsen och det lär krävas en maxprestation för att stå som segrare i slutändan.

Liverapportering
Matchen liverapporteras via “Min Fotboll”, ladda ner applikationen där du följer samtliga av IFK Kalix matcher under säsongen, avspark 19.30 på Furuvallen.

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/