Matchrapport: IFK Kalix – Notvikens IK 2

Matchrapport: IFK Kalix – Notvikens IK 2

för 38 minuter sedan 37 visningar

för 38 minuter sedan 37 visningar

Matchfakta
1-0 (6) Jacob Josefsson
1-1 (13) Nino Tietäväinen
2-1 (56) Johan Ekholm
3-1 (62) Johan ekholm

Varning IFK Kalix. Jacob Josefsson
Varning Notvikens IK 2: Sven Eriksson Sundström
IFK Kalix bästa spelare: David Olofsson

IFK Kalix laguppställning
Johannes Jakobsson – Shurik Shuhrat – Robin Kattilavaara (Alex Öberg Koivumaa) – Andreas Nilsson – David Olofsson – Filip Baudin (Mikael Andersson) – Pär Lygren – Jacob Josefsson (Casper Henriksson) – John Larsson (Jonathan Osberg Resin) – Mattias Nilsson – Johan Ekholm (Mustafa Sarvari)

Ej inbytta spelare: Nils Westring, Kevin Baudin

Matchrapport
Det var en jämn och intensiv tillställning när Notvikens IK 2 gästade Furuvallen för en tidig seriefinal i division IV, IFK Kalix stod som segrare i slutändan med siffrorna 3-1.

Tempot var högt inledningsvis och det kändes på stämningen att det var viktiga poäng på spel i kampen om förstaplatsen.

Kalix skulle få en smakstart på det hela efter 6 spelade minuter när Jacob Josefsson mottar en passning på mittplan ifrån Pär Lygren, Jacob avancerar i hög fart mot målet och avlossar ett hårt skott som går in i målet bakom en ställd målvakt.

7 minuter snare skulle Notviken få revansch och detta efter en vacker omställning där Nino Tietäväinen frispelas och där han behärskat placerar in kvitteringen bakom en utrusande Johannes Jakobsson i hemmamålet.

Det var en sevärd match för publiken med två tidiga mål, hårda närkamper och överlag en relativt välspelad tillställning där båda lagen bjöd upp till dans.

Kalix var ytterst nära att dryga ut ledningen i minut 24 då David Olofsson hittar in med ett inspel ifrån sin vänsterkant till en fristående Mattias Nilsson i straffområdet, Nilsson får ingen vidare träff på bollen och avslutet går tätt över ribban.

Notviken började ta över mer och mer spelmässigt ju längre halvleken led och i minut 42 kom Jacob Josefsson snett in i en duell vid kanten av straffområdet, Notviken tilldelas en straffspark som Johannes Jakobsson räddar.

Jakobsson skulle visa sig vara en stor faktor till dagens seger då han två minuter senare står för en vass räddning på en bra slagen frispark mot det bortre krysset.

När den lilla stormen avtagit blåser domare Jan-Ola Eriksson i sin pipa för halvtidsvila och det med ett oavgjort resultat på tavlan.

Intensiteten ifrån den första halvleken skulle fortgå i den andra och Notviken var nära att ta ledningen efter en något tilltrasslad situation och ett avslut tätt utanför den bortre stolpen.

Det skulle dock vara Kalix som var skarpast i de avgörande lägena för dagen. David Olofsson snappar upp en lång passning på sin vänsterkant i minut 56 för att sedan spela den snett inåt bakåt där formstarke Johan Ekholm möter upp med sin vänsterfot, ett resolut avslut mot den bortre burgaveln senare och det står 2-1 till Kalix.

Notviken var fortsatt det lag som hade greppet om bollinnehavet men man hade svårt att ta sig igenom centralt bakom ett kompakt Kalixförsvar. De halvchanser som uppstod kom antingen via inlägg eller ifrån fasta situationer som Kalix kunde rensa undan relativt enkelt.

I minut 62 skulle Kalix sätta punkt för målskyttet då ett mönsteranfall avslutas av Johan Ekholm som tar till vara på en målvaktsretur efter att Mattias Nilssons första avslut räddats.

Efter målet skulle målchanserna avta ifrån de båda lagen men den höga intensiteten fortgick. Notviken försökte med längre bollar för att åstadkomma något av en slutforcering men Kalix var fokuserade och kunde rensa undan samt spela av matchen på ett föredömligt vis.

Efter 90 spelade minuter står Kalix alltså som segrare av toppmötet och man inkasserar otroligt viktiga poäng i striden om en serieseger.

Sammanfattningsvis var det nog den mest sevärda matchen som spelats i division IV i år, i alla fall där Kalix varit involverade. Notviken borde nog haft ledningen efter den första halvleken, detta i och med den straffspark man tilldelas men som Johannes Jakobsson räddar och där får man säga att matchen tar en vändning. Kalix är direkta och effektiva i sitt målskytte för dagen och som man trodde på förhand var detta en match som avgjordes i de båda straffområdena.

Nu väntar en full träningsvecka innan Kalix reser till Boden Arena nästkommande måndag där man ställs mot Bodens BK FF 2 i ännu en tuff match, mer om den matchen publiceras vid ett senare tillfälle.

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/