Matchrapport: Bodens BK FF 2 – IFK Kalix

Matchrapport: Bodens BK FF 2 – IFK Kalix

för 54 minuter sedan 33 visningar

för 54 minuter sedan 33 visningar

Matchfakta
0-1 (13) Johan Ekholm
0-2 (19) Johan Ekholm
1-2 (34) Miguel Hansson
1-3 (90) Mattias Nilsson

Varningar IFK Kalix: Mikael Andersson, Johan Ekholm, Robin Kattilavaara
Varningar Bodens BK FF 2: Elton Bandh, Joakim Häggström
IFK Kalix bästa spelare: Mattias Nilsson

IFK Kalix laguppställning
Johannes Jakobsson – Shurik Shuhrat – Robin Kattilavaara – Andreas Nilsson (Mikael Andersson) – David Olofsson – Filip Baudin – Pär Lygren – Casper Henriksson – John Larsson – Mattias Nilsson – Johan Ekholm

Ej inbytta spelare: Kevin Baudin, Daniel Nilsson, Lukas Martén, Mustafa Sarvari

Matchrapport

På måndagen åkte vi till Boden för match mot Bodens BK FF 2. En på förhand tuff uppgift där misstanken om ett ungdomligare Boden kom att visa sig stämma med tanke på representationslagets tuffa spelschema

Vi påbörjar matchen bra och har redan i minut ett skott på mål och det dröjer inte länge innan vi kan ta ledningen genom Johan Ekholm som håller sig på rätt ställe vid två tillfällen för att sätta två snabba mål i nätmaskorna. Man skulle kunna tro att matchen var avgjord, men de som var på plats fick se ett Kalix som fick slita för att avvärja Bodens snabba omställningar och där det med skärpa från de gröna hade kunnat vara en helt annan ställning på tavlan redan under den första halvleken. Trots Bodens farligheter har vi många fina sekvenser offensivt där vi visar vilken nivå vi besitter och kan man minimera felbesluten i uppspelsfasen hade kvällens tillställning varit positivare, detta trots seger.

Andra halvlek är ingen större uppryckning där vi fortsätter bygga vårt spel, men där avvägningar hur vi ska ta oss framåt inte speglar vårt spelsätt vilket gjorde det onödigt svårt. Lägg till Bodens omställningar som fortsatt var farliga, i en halvlek som i övrigt mest böljade fram och tillbaka. Strax innan full tid kan sedan Mattias Nilsson avancera in i straffområdet och trycka in 1-3 som blir slutresultatet.

Tre poäng är vad vi framför allt tar med oss mot ett ungt Boden som i sin tur gör en gedigen insats där den stora skillnaden denna kväll lagen emellan var förmågan att göra mål på de chanser som uppstod.

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/