Inför: IFK Kalix – IFK Luleå 2

Inför: IFK Kalix – IFK Luleå 2

för 13 minuter sedan 20 visningar

för 13 minuter sedan 20 visningar

Matchinformation
Vad Seriematch i Division IV Norra, herrar
Var? Furuvallen, Kalix
När? 2019-09-09, 19.00
Domare: Jan-Ola Eriksson, Karungi
Assisterande domare: Tommy Johansson, Överkalix och Gösta Jonsson, Kalix

Motståndarna
IFK Luleå 2 hade svårt att formera en matchtrupp under helgen vilket innebar att matchen blev förflyttad till morgondagen. Det är ett lag som inledde serien på ett bra sätt men som på slutet gått tyngre resultatmässigt. Man finner IFK Luleå på en sjätteplats i tabellen och under den senaste matchen spelade man oavgjort mot Haparanda med slutsiffrorna 1-1. Det är ett ungt och passningsskickligt lag där en tydlig spelidé finns förankrad ifrån representationslaget. Kalix inledde säsongen genom att slå IFK Luleå med siffrorna 1-5 efter att man var otroligt effektiva och utnyttjade skillnaderna som fanns i framför allt det fysiska spelet. Det är en tuff match som väntar och en otroligt viktig sådan främst för Kalix del då man alltså kan säkra avancemang till division III genom en seger.

Läget i truppen
Kalix har fortsatt några spelare utanför truppen likt senast mot Bodens BK FF 2. Andreas Nilsson skadade sig oturligt och finns inte med i morgondagens trupp. Andreas Hedman dras fortfarande med sin skada i baksida lår och spelar inte heller mot IFK Luleå. William Kattilavaara har återhämtat sig ifrån sin skada och återvänder därmed till matchtruppen. Alex Öberg Koivumaa och Nils Westring reser hem ifrån Umeå och ansluter till matchtruppen, detsamma gäller Jacob Josefsson som återvänder efter avstängning. Det är med andra ord en nästintill ordinarie trupp som Kalix ställer på banan och som ska försöka se till att målet om avancemang blir verklighet.

Liverapportering
Matchen liverapporteras via “Min Fotboll”, ladda ner applikationen där du följer samtliga av IFK Kalix matcher under säsongen, avspark 19.00 på Furuvallen.