Matchrapport: IFK Kalix – IFK Luleå 2

Matchrapport: IFK Kalix – IFK Luleå 2

för 5 minuter sedan 17 visningar

för 5 minuter sedan 17 visningar

Matchfakta
1-0 (23) William Kattilavaara
2-0 (56) John Larsson
2-1 (63) Viktor Nilsson
3-1 (87) Mattias Nilsson

Varningar IFK Luleå 2: Ulrik Brokvist, Viktor Nilsson, Barzan Jamshidi
IFK Kalix bästa spelare: Andreas Hedman

IFK Kalix laguppställning
Johannes Jakobsson – Shurik Shuhrat (Andreas Hedman) – Robin Kattilavaara – Alex Öberg Koivumaa – David Olofsson – John Larsson – Casper Henriksson – Pär Lygren – William Kattilavaara (Jonathan Osberg Resin) – Mattias Nilsson (Mustafa Sarvari) – Jacob Josefsson

Ej inbytta spelare: Nils Westring, Kevin Baudin, Lukas Martén, David Öhman

Matchrapport
Under måndagen fick IFK Kalix besök av IFK Luleå 2 i en match där Kalix skapade både flest och bäst målchanser. Man kunde ta samtliga tre poäng och säkra avancemanget till division III då slutsiffrorna skrevs till 3-1.

Tempot var lågt inledningsvis och inga klara målchanser skapades ifrån något av lagen. Kalix skulle ta ledningen i mitten av halvleken efter ett mönsteranfall från backlinje upp till anfallare där William Kattilavaara mottar en sidledspassning och distinkt trycker in ledningsmålet bakom en chanslös målvakt i bortalaget.

Samme Kattilavaara skulle få chansen ungefär tio minuter senare igen då han med vänsterfoten prickar kryssribban, ett försök som förtjänade ett bättre öde.

Luleå ägde mycket boll under den första halvleken men man omsatte inte detta bollinnehav i farliga målchanser då Kalix allt som oftast lyckades med att stänga de farliga ytor som fanns.

När domare Jan-Ola Eriksson blåser i pipan för halvtidsvila står det 1-0 på tavlan och detta efter en relativt seg tillställning.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken avancerar Jacob Josefsson mot straffområdet där han avslutar med sin vänsterfot, ett skott som träffar stolpen. Returen rinner ut till Mattias Nilsson som avslutar på en utrusande målvakt, den andra returen går i sin tur till John Larsson som skjuter in 2-0 i nättaket.

Trots en komfortabel ledning i kombination med det faktum att Luleå inte skapat några nämnvärda chanser, skulle en reducering falla ett par minuter senare då Viktor Nilsson avslutar direkt på ett inlägg och in via den bortre stolpen där försvarare i hemmalaget agerat något passivt.

Resterande del av halvleken var en ganska ointressant historia. Luleå pressade på för en kvittering men man lyckades inte ta sig in i straffområdet och försöken kom allt som oftast via inlägg som kunde rensas undan.

I stället var det Kalix som kunde punktera tillställningen med fem minuter kvar då Andreas Hedman hittar in med ett inspel ifrån sin högerkant mot en farlig yta i straffområdet. Målvakten touchar inlägget men Mattias Nilsson är på plats och forcerar in bollen i målet till 3-1 för Kalix.

När huvuddomaren blåser för full tid står det klart att IFK Kalix vinner vilket i sin tur innebär att man under nästa år spelar i division III efter en ettårig sejour i division IV. Matchen var ingen höjdare ifrån något av lagen men Kalix vinner i slutändan rättvist och med viss skärpa hade siffrorna kunnat vara något större.

Trots avancemang till en högre division så är seriesegern inte spikad då Kalix behöver en poäng på de kvarvarande matcherna för att säkra en sådan före Notvikens IK 2. Chansen har man nu på lördag då man ställs mot Övertorneå SK på bortaplan, mer om den matchen publiceras under morgondagen