Inför: Övertorneå SK – IFK Kalix

Inför: Övertorneå SK – IFK Kalix

för 3 minuter sedan 14 visningar

för 3 minuter sedan 14 visningar

Vad? Seriematch i Division IV Norra, herrar
Var? Övertorneå IP, Övertorneå
När? 2019-09-14, 15.00
Domare: Adam Backlund, Luleå
Assisterande domare: Felix Kjellman, Luleå och Gösta Jonsson, Kalix
Senaste mötet: 2019-06-20, IFK Kalix – Övertorneå SK 3-0

Motståndarna
Övertorneå har haft en tuff säsong där man gått runt på ett stort antal spelare. I nuläget finns man på en åttondeplats i tabellen, strax över bottenstriden – en strid som man faktiskt var inblandad i nyligen men som man nu ryckt ifrån. Övertorneå har en blandning av rutinerade spelare som spelat högre upp i både de finska- och svenska seriesystemen och en del inhemska yngre spelare. Kalixbekantingarna Juho-Teppo och Jussi-Esko Berg har representerat Övertorneå under säsongen, båda har tidigare under sina karriärer gjort flertalet säsonger i ASSI IF.

Läget i truppen
Kalix fick tillbaka en del spelare under den föregående matchen, främst de som dragits med skador. William Kattilavaara gjorde comeback men hade fortsatt känningar efter sin skada och spelar med all sannolikhet inte mot Övertorneå. Andreas Nilsson har fortsatta problem med en skada i ljumsken och är troligtvis också otillgänglig för spel. Johan Ekholm som ej deltog senast är nu tillbaka för spel. Alex Öberg Koivumaa befinner sig i Umeå och är således otillgänglig för spel, Nils Westring reser hemåt och finns likt senast med i truppen. Det är en stark trupp, fylld med självförtroende som nu ska försöka ro seriesegern i hamn.

Liverapportering
Matchen liverapporteras via “Min Fotboll”, ladda ner applikationen där du följer samtliga av IFK Kalix matcher under säsongen, avspark 15.00 i Övertorneå.