Inför: IFK Kalix – Sävast AIF

Inför: IFK Kalix – Sävast AIF

för 11 minuter sedan 18 visningar

för 11 minuter sedan 18 visningar

Vad? Seriematch i Division IV Norra, herrar
Var? Furuvallen, Kalix
När? 2019-09-21, 16.00
Domare: Andreas Forsberg, Piteå
Assisterande domare: Göran Forsberg, Luleå och Anna-Karin Granberg, Piteå
Senaste mötet: 2019-06-16, Sävast AIF – IFK Kalix 1-3

Motståndarna
Sävast är för närvarande jumbo i tabellen och man har fyra poäng upp till säker mark, Haparanda innehar den positionen just nu. Det har varit en tuff säsong för nykomlingarna som endast vunnit två matcher under säsongen. Vårmötet lagen emellan slutade 1-3 i favör till Kalix efter en match där Kalix inte kom upp i nivå men där man samtidigt hade kontroll på tillställningen. Sävast försökte spela en kompakt och kontringsinriktad fotboll senast och i nuläget är man i stort poängbehov då man behöver minst ett oavgjort resultat med sig från Kalix för att chansen till överlevnad ska finnas kvar.

Läget i truppen
Det var ingen höjdarinsats senast då Kalix till slut besegrade Övertorneå men i slutändan står man alltså som rättmätiga seriesegrare. Kalix har fortsatt en del spelare borta inför matchen mot Sävast. William Kattilavaara och Andreas Hedman dras med likartade skadebekymmer som tidigare, ingen av de spelar idag. Andreas Nilsson spelar inte heller efter en skada i ljumsken, skada gäller även för Kevin Baudin som inte heller är tillgänglig. Filip Baudin arbetar och är även han otillgänglig och detta gäller även för Alex Öberg Koivumaa, Axel Drugge och Nils Westring som samtliga befinner sig i Umeå. Trots många bortfall är det ett lag som nu ska försöka avsluta serien på bästa sätt genom att försöka vinna de återstående matcherna.

Liverapportering
Matchen liverapporteras via “Min Fotboll”, ladda ner applikationen där du följer samtliga av IFK Kalix matcher under säsongen, avspark 16.00 på Furuvallen.