Inför: Haparanda FF – IFK Kalix

Inför: Haparanda FF – IFK Kalix

för 23 minuter sedan 27 visningar

för 23 minuter sedan 27 visningar

Vad? Seriematch i Division IV Norra, herrar
Var? Gränsvallen, Haparanda
När? 2019-09-28, 13.00
Domare: Jan-Ola Eriksson, Karungi
Assisterande domare: Jan Drugge och Bengt-Arne Johansson, båda Kalix
Senaste mötet: 2019-06-26, IFK Kalix – Haparanda FF 2-0

Motståndarna
Haparanda blev i och med Kalix seger mot Sävast föregående helg klara för fortsatt spel i division IV. Det har varit en kämpig säsong för nykomlingarna men man står alltså till sist på säker mark och det är en förening med framtidstro då man under året släppt fram flertalet unga spelare i seriespel. Haparanda var en tuff nöt för Kalix att knäcka under våren där man i slutändan vann matchen med siffrorna 2-0. Lagets offensiv präglas i mångt och mycket av Hamse Wahab som skapade oreda mot Kalix vid det första mötet. Matchen är av akademisk betydelse för de båda lagen men det är trots allt ett derby sett till östra Norrbotten och därav finns det viss prestige att uthämta.

Läget i truppen
Kalix fick två avstängningar mot Sävast i form av Robin Kattilavaara och Mattias Nilsson vilket innebär att ingen av de spelar mot Haparanda. Jacob Josefsson klev av skadad och spelar inte heller i morgon. Mikael Andersson är bortrest och finns ej med i matchtruppen, detsamma gäller för William Kattilavaara som fortsatt är skadad. Nils Westring och Alex Öberg Koivumaa reser hemåt ifrån Umeå och ansluter till truppen. Ansluter gör även Filip Baudin och Kevin Baudin som ej deltog senast. Andreas Hedman gör ytterligare en comeback efter sina skadebekymmer och finns med mot Haparanda. Det är en stark trupp som nu ska försöka avsluta säsongen på bästa sätt.

Liverapportering
Matchen liverapporteras via “Min Fotboll”, ladda ner applikationen där du följer samtliga av IFK Kalix matcher under säsongen, avspark 13.00 på Gränsvallen.