Home News Kultur & Nöje Poetry slam på Överkalix bibliotek under Läslovet

Poetry slam på Överkalix bibliotek under Läslovet

0
Poetry slam på Överkalix bibliotek under Läslovet
Rönn Zakrisson. Fotograf: Nora Fjällborg

Norrbottensmästaren i poetry slam Rönn Zakrisson besöker Överkalix bibliotek på onsdag 30 oktober.

Rönn framför sina texter, berättar om poetry slam och hjälper publiken framföra sina egna texter. Innan Rönns framförande kan publiken delta i en poesi-workshop kl. 17:00. Programmet är riktad mot unga.

Rönn-Lisa Zakrisson från Kiruna är poet, queeraktivist och spoken word artist. Den debuterade med sina dikter 2019 och tog hem titeln som Norrbottens mästare samt en andra plats i SM i poetry slam. Rönn-Lisas dikter handlar mycket om kolonialismen i Sápmi och norra Sverige. Den skriver och pratar om gruvan, naturen, queerhet, sex och politik. Rönn-Lisa jobbar just nu med att skriva nya texter som framförallt handlar om stadsflytten och glesbygden. Dens poesi syns mest på scenen men det planeras ett boksläpp i framtiden.

Programmet är en del av Läslovet och en fortsättning till projektet Min berättelse som lyfte fram nationella minoriteters och urfolks litterära kulturarv i Norrbotten under temaåret Kulturarv 2019. Arrangörerna är Resurscentrum för litteratur, Överkalix Bibliotek och Tjállegoahte (Författarcentrum Sápmi).

Poesi-workshop & Rönn Zakrisson på Överkalix bibliotek
Ons 30 oktober
kl 17:00 workshop
kl 18:00 Rönn framträder

 

källa: Resurscentrum för litteratur