Matchrapport: Lira BK – IFK Kalix

Träningsmatcher 2020
Lira BK – IFK Kalix 5-3 (1-0)

Matchfakta
Målskyttar, Lira BK: Marcus Johansson, Oliver Eriksson, Hampus Stoltz, Jesper Olsson, Roger Håkansson

Målskyttar, IFK Kalix: John Larsson, Daniel Nilsson, Jonathan Osberg Resin

Varning, Lira BK: David Persson
Varning, IFK Kalix: Shurik Shuhrat

IFK Kalix laguppställning
Nils Westring – Andreas Hedman – Robin Kattilavaara (Alex Öberg Koivumaa) – Lars Juntti (David Isaksson) – Kevin Baudin (Shurik Shuhrat) – William Kattilavaara (Daniel Nilsson) – Mikael Andersson (Lukas Martén) – John Larsson – Edwin Lundqvist (Jonathan Osberg Resin) – Mustafa Sarvari – Mattias Nilsson (Joel Larsson)

Matchrapport
Under lördagen spelade IFK Kalix sin första träningsmatch för säsongen mot Lira BK och man kan minst sagt säga att det var en typisk premiärmatch där Lira till slut lyckades vinna med siffrorna 5-3.

Det var väldigt slarvigt spelmässigt inledningvis ifrån båda lagen och man lyckades inte etablera något spel utan istället försökte båda sidorna med ett antal längre bollar mot motståndarnas backlinje.

I minut 24 tilldelas Lira en av många hörnor i matchen där hörnslagaren får till en svepande boll som går hela vägen in i målet bakom ett något passivt Kalixförsvar.

Kalix spelade upp sig något i slutet av den första halvleken men båda lagen hade problem att skapa riktigt heta målchanser och resultatet 1-0 skulle stå sig till halvtidsvilan.

Det var i den andra halvleken som saker och ting började hända och det var Lira som skulle få utdelning först i minut 56 där ett vänsterinlägg när en fristående spelare på den bortre stolpen som enkelt nickar in 2-0 till Liras fördel, något snöpligt när Kalix jobbat in sig i matchen en aning.

Tio minuter senare utökade Lira sin ledning när ytterligare en hörna boxas undan av Nils Westring i Kalixmålet, returen snappas dock upp av en Liraspelare som placerar in 3-0.

Kalix hade skapat väldigt många farliga målchanser i den andra halvleken fram till den här tidpunkten men målvakten i Lira var omutlig och gjorde ett antal kvalificerade räddningar med viss hjälp av ribban vid några tillfällen.

I minut 71 var det Kalix tur att få bollen i nät då Joel Larsson avancerar efter högerkanten för att sedan hitta in till John Larsson som behärskat placerar in bollen till 3-1.

Hoppet om en vändning skulle dock släckas några minuter senare när Lira åter skulle göra mål efter en fast situation då en spelare tillåts stå helt ren på den bortre stolpen och placerar in bollen i ett relativt öppet mål till 4-1.

Lira var verkligen på målhumör under matchen och när man gör 5-1 på en vacker halvvolley utanför straffområdet kändes matchen definitvt avgjord men Kalix skulle förfina siffrorna något.

Daniel Nilsson och Jonathan Osberg Resin stressade målvakten vid två tillfällen och rullar in två tämligen enkla reduceringar för Kalix del vilket gör att slutresultatet i årets premiärmatch skrivs till 5-3.

Sammantaget en väldigt skakig prestation och det syntes att Kalix inte var bekväma vid de stora ytorna som erbjöds i Arcushallen. Det viktiga i efterhand är trots allt att man fick känna på just de ytorna och att man samtidigt ser vilka bitar som behöver byggas vidare på inför seriestarten, en nyttig genomkörare med andra ord.

Publicerad: 2020-02-16 17:58

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/