Matchrapport: IFK Luleå U19 – IFK Kalix

Träningsmatcher 2020
IFK Luleå U19 – IFK Kalix 3-1 (3-0)

Matchfakta
Målskytt IFK Kalix: Mustafa Sarvari
Assist IFK Kalix: Mattias Nilsson
Varningar IFK Kalix: Robin Kattilavaara, Mattias Nilsson

IFK Kalix laguppställning
Nils Westring – Shurik Shuhrat (Andreas Hedman) – Robin Kattilavaara – Alex Öberg Koivumaa (David Isaksson) – Kevin Baudin – Jonathan Osberg Resin (Daniel Nilsson) – John Larsson (Lukas Martén) – Casper Henriksson – William Kattilavaara (Edwin Lundqvist) – Joel Larsson (Mustafa Sarvari) – Johan Ekholm (Mattias Nilsson)

Matchrapport
Under söndagen spelade IFK Kalix sin andra träningsmatch för säsongen, en match som IFK Luleå U19 vinner med siffrorna 3-1 efter en relativt blek insats ifrån Kalix sida.

Trots en avvaktande start av båda lagen så var det IFK Luleå som skulle ta hand om bollinnehavet, Kalix satsade mer på att ligga rätt i sina positioner för att sedan försöka sätta hög press och skapa kontringar. Man lyckades med att sätta två bollar bakom Luleås målvakt men båda situationerna blev bortdömda för offside.

Det var en jämn match under de första trettio minutrarna men det var inte en välspelad inledning på halvleken utan båda lagen hade svårt att etablera något riktigt spel och felpass samt oskärpa förekom framför allt ifrån Kalix sida.

Från minut 30 och framåt hamnade Kalix i en riktig svacka där man gång på gång stod för felbeslut och man spelade överlag en väldigt blek fotboll. Detta var något som Luleå kunde utnyttja till fullo då man gjorde tre mål inom loppet av femton minuter, alla målen kom till på snarlika sätt i form av friläge och behärskade avslut bakom en chanslös Nils Westring i målet.

Kalix höjde spelet en aning under den andra halvleken och man började skapa fler farliga målchanser men framför allt höjde man kvaliteten på passningsspelet och det fanns viss revanschlusta ifrån den första halvleken.

I minut 66 skulle reduceringen komma då Mattias Nilsson möter upp en längre boll med pannan som han skarvar vidare till Mustafa Sarvari, Mustafa kommer helt fri med målvakten som står långt utanför sin målbur och Kalixanfallaren kan enkelt placera in bollen i målet.

Efter reduceringen gjorde båda lagen en del byten och det var knappast något skönspel som utspelade sig på banan, bollen fanns allt som oftast på mittplan där dueller och kampsituationer avlöste varandra.

Kalix skulle få en sista möjlighet till reducering i matchens absoluta slutskede då målvakt och försvarare kolliderar med varandra vilket bidrar till att Mustafa har ett nästintill öppet mål, en annan försvarare slänger sig dock framför avslutet och avstyr möjligheten.

Sammantaget var det en blek insats av Kalix mot ett ugnt och piggt IFK Luleå som gång på gång kunde bryta igenom de rödkläddas linjer. Kalix har en hel del att arbeta på inför seriepremiären men man ska dock ha i åtanke att det här var lagets blott andra insats på större ytor, det är fortfarande viss tid kvar till seriespel.

Publicerad: 2020-03-16 16:17

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/