SVFF:s beslut med anledning av Coronaviruset

Med anledning av det Coronavirus som just nu sprider sig över vårt samhälle, har Svenska Fotbollsförbundet idag beslutat om säsongen 2020 för lag i Division I, II och III enligt följande,

“Seriestart för division 2 herrar, division 3 herrar och division 1 damer senareläggs till sommaren (start mitten av juni) och dessa serier spelas som enkelserier med synkronisering mot distriktsserierna. Detaljfrågor kring exakt seriestart och spelordning återkommer till föreningarna i inledningen av april.

Beslutet att genomföra dessa serienivåer som enkelserier tas som en sista utväg utifrån myndigheternas prognoser för kring smittspridningen under april/maj och för att inte tvinga föreningarna att med förskjuten seriestart spela oavbrutet varje helg under sommar och höst.”*

Detta innebär kortfattat att IFK Kalix seriepremiär skjuts upp och att serien kommer att spelas i form av enkelmöten, mer information gällande korrigerade speldatum publiceras vid ett senare skede.

* = Citat hämtat ifrån Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Publicerad: 2020-03-25 12:06