Kalix Hockey utvidgar samarbetet med Överkalix IF. Kommande säsong kommer vi att…

Kalix Hockey utvidgar samarbetet med Överkalix IF. Kommande säsong kommer vi att ställa upp med gemensamma lag i både Div 2 och div 3. Vi har ju redan samarbete på ungdomssidan med Överkalix IF. ”Vi är väldigt glada att Kalix Hockey ser till hockeyns bästa i Norrbotten så sporten kan fortsätta att utvecklas även på mindre orter säger Överkalix IF s ordförande Leif Johansson och fortsätter. Det känns nästan overkligt att vi säkrat truppen i div 2 för kommande säsong redan i maj månad” Matcherna kommer att spelas i både Kalix och Överkalix.
I samarbete med Överkalix IF kommer Kalix Hockey att köra slashlag i div 3 Kalix/Överkalix. Vi strävar efter att vi kan göra så även i div 2. Vi inväntar bara formellt beslut av förbundet säger Kalix Hockeys Sportchef Petter Christoffersson. En av Kalix Hockeys hjärtefrågor är att erbjuda våra spelare möjlighet att spela hockey på den nivån man har förmågan och möjligheten till. Nu har föreningen verksamhet från hockeyskolan till rekreationshockey.
Petter säger att det jobbigaste som finns för en sportsligt ansvarig är att inte kunna erbjuda en spelare som älskar ishockey en plats i föreningen. Men nu är de möjligt!!! Med tanke på hur människor utvecklas i olika takt och kanse inte har möjlighet att träna så mycket som krävs eller satsar på arbete eller studier i några år. Ett bra exempel på de är ju våran egen John Hansson som tog den långa vägen via div 2 och nu är en stöttespelare i Hockeyettan.
Hockeyintresset i Kalix har aldrig varit större och jag måste verkligen säga att det pirrar i kroppen när man tänker på vilken härlig känsla de kommer att vara att besöka Part arena i vinter. Få chansen att träffa så många människor som jobbar mot ett och samma mål: Glädje + gemenskap som = Hockey

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot kalixhc

Källa: Kalix HC, Kalix