Tero öppnar upp OKQ8-verkstaden i Kalix: ”fantastisk satsning i orolig tid”

Tero Vik ser fram emot att träffa och hjälpa alla kunder.

OKQ8-verkstaden i Kalix har under längre tid stått stängd. Nu öppnar mekanikern Tero Vik upp portarna och välkomnar alla kunder.

– Det är en fantastisk satsning för Kalix och länet i en orolig tid, säger OKQ8:s distriktschef Anneli Rosenius.

På den bemannade benstationen i Kalix finns allt som behövs för resan. Den välsorterade butiken har ett stort utbud av bilvårdsprodukter och tillbehör. Stationen är även en naturlig rastplats för resenärer eller för de som helt enkelt vill ha bra kaffe och butiksbakat.

Utöver bensinstationen öppnar nu OKQ8-bilverkstad igen. I anslutning till stationen på Parallellgatan 15 har verkstaden länge stått stängd eftersom det har varit svårt att hitta duktiga mekaniker. Men nu kommer alltså kunderna kunna få hjälp med all typ av service och reparation.

Nu öppnar OKQ8-bilverkstad igen i Kalix.

Det är bilmekanikern Tero Vik som vågar satsa och tar över driften av verkstaden. Tero är ursprungligen från Finland, men upplevde under sina vistelser i Kalix en brist på service när han behövde det. Han bestämde sig för att lösa problemet själv genom att öppna upp den stängda verkstaden.

– Jag märker att många här längtat efter en bra verkstad, säger Tero.

Nu har varit igång en månad och upplever trots Coronatider en väldigt positiv respons.

– Alla som har tittat förbi säger att de tycker att det är jätteroligt med den här satsningen, berättar han.

Att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer är en självklarhet för Tero. Han tycker att det går bra att driva verksamheten i dessa tider, så länge man tillämpar sunt förnuft och visar hänsyn.

Anneli Rosenius, distriktschef OKQ8 Norrbotten välkomnar satsningen. Hon menar att det är en positiv utveckling för hela länet i en orolig tid.

– Det är fantastiskt att Tero vågar satsa i dessa Coronatider. Det stärker både Kalix och länet i stort, säger Anneli och fortsätter:

– Kalixborna har saknat en bilverkstad och jag tror att de verkligen kommer uppskatta att den nu är igång.

Källa: OKQ8 Norrbotten