Det blev bara en säsong i Division III för IFK Kalix del efter fjolårets imponer…

Det blev bara en säsong i Division III för IFK Kalix del efter fjolårets imponerande serieseger och det skulle visa sig vara en märklig säsong där det pågående Coronautbrottet verkligen satte sin prägel på både seriespel och samhället i sig.

Rent resultatmässigt var det inte någon höjdare ifrån Kalix sida men där man till sist knep en viktig seger i den sista seriematchen och knep ett halmstrå i och med en kvalplats. Kvalet började på bästa sätt med två inledande vinster och därför var det nog många som var förvånade över att Kalix visade upp en blek insats i den avgörande matchen mot ett starkt Lira BK ska tilläggas. Lira avancerar och Kalix får börja om i en lägre division och trots en del motgångar under säsongen får man se tillbaka och ta med de positiva bitarna inför framtiden.

Laget har bestått av Kalixfostrade spelare till 99% och man har visat att man kan mäta sig mot några av länets absolut bästa fotbollslag trots spelartapp av nyckelspelare ifrån fjolårssäsongen samt tilltänkta nyförvärv. Man har tagit in en del yngre spelare som verkligen tagit för sig och visat framfötterna i deras första (!) säsong av seniorfotboll, något föreningen verkligen arbetat bra med under de senaste säsongerna. 15 av spelarna i laget är under 23 år och man hade med all säkerhet en av seriens absolut yngsta trupper. Många av spelarna växte in i kostymen under säsongen och man undrar hur resultatet hade sett ut om serien spelades som vanlig med dubbelmöten.

Trots att den föregående helgen kändes jobbig för många av spelarna får man som skrivet se tillbaka på det positiva man åstadkommit under säsongen och fortsätta arbeta för att sejouren i Division IV ska bli så kortvarig som möjligt.

Till sist vill laget tacka samtliga spelare, ledare, supportrar, funktionärer och sponsorer som alltid stöttar laget så gott det går, speciellt under de omständigheter som funnits under säsongens gång. Vi hoppas att ni sluter upp på Furuvallen nästa år om möjligheterna ges, ett stort tack!

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot ifkkalix

Källa: IFK Kalix, Kalix