På väg till Provence – Staffan och Mikael vann direktkvalet i Piteå

Vinnarna Staffan Andersson och Mikael Flintberg från Piteå GK. Det blev ett drömresultat på 136 slag – 8 under par.

Direktkval i Gratistidningen Golf Trophy spelades 26/8 på Piteå Golfklubb. Efter drömrundor av båda spelarna i laget kunde Staffan Andersson och Mikael Flintberg vinna, sex slag före två andra piteågolfare Anton Nyström och Aron Hansson, och kvalificerade sig därmed till världsfinalen i Provence i Frankrike den 25-27 oktober.

Helgens kvaltävlingar i Gratistidningen Golf Trophy inleddes med strålande sol och inte alltför mycket vind. Golfbanan i Piteå var i utmärkt kondition och det gjorde att deltagarna säkert hade goda förhoppningar till en bra score under dagen. Det var 50 lag anmälda och tävlingsledare Peder Gidlund från Gratistidningen uppskattade att även många lag utanför Piteå hade valt att medverka, från Kiruna i Norr till Umeå i söder.

– Golfare är alltid trevliga och det är kul att få vara med under tävlingsdagen och se hur lagen lyckas. Nu har vi haft två direktkval och fortfarande har vi inte fått något lag som gjort någon “dubbelbirdie” (reds. anmärkning, båda spelarna gör birdie på samma hål). En av finalplatserna i Frankrike går till det lag som gör flest “dubbelbirdies” under alla kvaltävlingarna så det är fortfarande helt öppet där. Nästa direktkval går i Björkliden lördag 1 september och där får vi troligtvis årets första “dubbelbirdie”, säger Peder Gidlund.

Närmast flagg: Adam Jonsson och Roger Wikström, Piteå GK.

Fler direktkval

Nästa ort på tur är Björkliden 1 september. Helgen 8-9 september går det tre avslutande direktkval i Luleå, Boden och på Gotland.

  • Kiruna 19/8 (vinnare Niklas och Ulf Gingdal, Kiruna GK, 140 slag, par)
  • Piteå 26/8 (vinnare Staffan Andersson och Mikael Flintberg, Piteå GK, 136 slag, -8)
  • Björkliden 1/9 (nytt för i år)
  • Luleå 8/9
  • Boden 9/9
  • Gumbalde/Gotland 9/9

Mer info: golftrophy.gratistidning.com

Resultatlista – Gratistidningen Golf Trophy, direktkval Piteå 26/8


Författare: admin100p

Detta inlägg finns i sin helhet på Gratistidningen Golf Trophy hemsida.

Källa: Gratistidningen Golf Trophy, Kiruna

Världsfinal och 5-årsjubileum i den trevliga partävlingen Gratistidningen Golf Trophy 2017 som avgörs i Paris, Frankrike den 19-22 oktober på Le Golf National. Partners – Räckvidd Media, Team Sportia Luleå/Boden.