Tomas och Björn spelade drömgolf

Tomas Karlsson och Björn Johansson får börja ta fram skolfranskan igen. De är på väg till final i Provence 25-27 oktober.

Lördag 8 september avgjordes direktkvalet i Gratistidningen Golf Trophy på Luleå GK. Det bjöds på fint väder, en golfbana i toppskick och upp emot 80 deltagande lag. Vinnarna och med en plats i finalen i Frankrike senare i höst blev Tomas Karlsson (Bodens GK) och Björn Johansson (Luleå GK). Lagets slutscore blev 138 vilket är sex slag under par. Närmast följande lag var Krister Nilsson och Mats Vikström (Luleå GK) fem slag sämre och på tredje plats med 144 slag hamnade Ann-Christine och Bertil Englund (Luleå GK).

Tomas Karlsson som deltagit i den populära golftävlingen tidigare under flera år var märkbart nöjd och samtidigt lite förvånad över att spelet och formen infunnit sig så här i slutet på säsongen.

– Har spelat många rundor tidigare i sommar och det har varit tungt att få till det. Men nu på slutet har det gått riktigt bra men att det skulle räcka till seger idag det var lite oväntat men roligt, berättar Tomas Karlsson.

I segertalet berömde Björn Johansson arrangemanget och Luleå GK för den fina banan och passade även att lyfta sin lagkamrat.

–  Merci Tomas, ja idag är det Tomas jag skall lyfta fram. Han spelade grymt stabilt och vi hade dessutom det lilla flyt som behövs för att nå ända fram. En boll var på väg ut i skogen men tog i ett träd och studsade tillbaka in på banan, förklarade Björn Johansson.

Birdieracet – ger finalplats

En av finalplatserna i Gratistidningen Golf Trophy går till det lag som har flest ”dubbelbirdies” och har lägst lagnetto under samtliga direktkval. I Luleå var det faktiskt flera lag som gjorde en “dubbelbirdie” och det laget med lägst lagnetto +1, och som knep sista platsen i världsfinalen, var Andreas Larsson och Mattias Wik (Luleå GK).

Närmast hål: Stefan Karlsson (Luleå GK), Anders Eriksson (Luleå GK)

Direktkval

  • Kiruna 19/8 (vinnare Niklas och Ulf Gingdal, Kiruna GK, 140 slag, par)
  • Piteå 26/8 (vinnare Staffan Andersson och Mikael Flintberg, Piteå GK, 136 slag, -8)
  • Björkliden (vinnare Niklas Rova Dynesius och Tobias Holmgren, Kiruna GK, 147 slag, +11)
  • Luleå 8/9 (vinnare Tomas Karlsson, Bodens GK och Björn Johansson, Luleå GK, 138 slag, -6)
  • Boden 9/9 (vinnare Petra Söderström och Pontus Kristiansson, Bodens GK, 141 slag, -3)
  • Gumbalde/Gotland 9/9 (vinnare Patrik Norberg och Bernard Shepherd, Visby GK, 141 slag, -1)
  • Birdieracet 2018 (vinnare Andreas Larsson och Mattias Wik, Luleå GK, 1 st dubbelbirdie, +1)

Hemsida: golftrophy.gratistidning.com
Facebook & Instagram: gratistidningengolftrophy

Resultat – Gratistidningen Golf Trophy Luleå 8/9, 2108

Författare: admin100p

Detta inlägg finns i sin helhet på Gratistidningen Golf Trophy hemsida.

Källa: Gratistidningen Golf Trophy, Kiruna

Världsfinal och 5-årsjubileum i den trevliga partävlingen Gratistidningen Golf Trophy 2017 som avgörs i Paris, Frankrike den 19-22 oktober på Le Golf National. Partners – Räckvidd Media, Team Sportia Luleå/Boden.