Pontus och Petra vinner Gratistidningen Golf Trophy 2018

Pontus Kristiansson och Petra Söderström, Bodens GK glada vinnare av Gratistidningen Golf Trophy 2018 i Provence, Frankrike.

Bodenparet Pontus Kristianson och Petra Söderström fick efter tre dagars spel i södra Frankrike lyfta bucklorna och se sig som vinnare av årets världsfinal son gick av stapeln 25-27 oktober i Provence, Frankrike. De var sju slag före tvåorna Mattias Wik och Andreas Larsson, Luleå GK.

Bodengolfarna var stolta och något förvånade vinnare som tackade alla inblandade och tävlingsledningen för resan.

– Vi kände att vi spelat bra, men trodde inte det skulle räcka, sa Pontus Kristiansson under tacktalet, som hölls framför den pampiga öppna spisen i slottet vid finalbanan. Efter att de lyckats skuffa in pokalerna i väskorna kunde de sitta på flyget hem med ett leende på läpparna och många upplevelser och erfarenheter rikare.

Tävlingsledare Peder Gidlund tycker att Pontus och Petra skall känna sig stolta.

– Det är stort att klara av utmaningen som hela tävlingen och resan innebär, speciellt med tanke på att båda är nybörjare. Jag är mycket imponerad, säger Peder.

Tävlingen är en utmaning. Att besegra alla lag på sin kvalort och fortsätta leverera under världsfinalen. I andra miljöer där inte allt är som hemma kan det bli extra svårt att prestera bra golf. Men det klarade bodenparet galant och lyckades hålla fokus under alla dagar.

Den första och sista finaldagen spelades på Golf Sainte-Victoire, som är en klassisk fransk lantbana. Första dagen spelades den något enklare spelformen ”Scramble”, och många lag presterade bra scorer.

– Härligt spel redan från start. Det går aldrig att sia om slutresultat efter första dagen. Det blir lite uppvärmning, men samtidigt gäller det att sätta sig i position inför de andra dagarna, förklarade Peder Gidlund.

I position var Pontus och Petra efter första dagen, och efter andra dagens ”Bästboll” på den världskända bergsbanan Golf Chateau de Taulane, fortsatte klättringen i resultatlistan. Tävlingen var dock fortfarande vidöppen inför finaldagen som skulle spelas på Sainte-Victoire, samma bana man spelade första dagen. Petra Söderström har bara spelat golf i drygt en säsong men har redan tagit sig ner till 19 i handicap. Hon spelar även handboll i Boden.

Pampigt inspel på hål 9 vid Chateau de Taulane som ligger i Haut Provence på över 1000 meters höjd och är rankad topp 10 bland golfbanor i Frankrike.

Den utmanande världsbanan Golf Chateau de Taulane är belägen på över 1000 meters höjd. I en dalgång mellan sydfranska berg sträcker sig hålen i varierad och vacker terräng. Ondulerade hål och smala fairways fick dock inte Petra att rygga tillbaka. Hon var mest imponerad av banans skick.
– Det var en fantastiskt fin bana. Absolut en av de mest finaste och spektakulära jag spelat, berättar Petra Söderström.

Lagom till första start på finalmorgonen ljusnade det över slottet på Golf Sainte-Victoire, och trots ett något oroväckande dis klarade sig lagen från regn och hade därmed bra förutsättningar för låga scorer. Mattias Vik och Andreas Larsson från Luleå GK hade hållit sig väl framme de två tidigare dagarna och spelade bra även den sista dagen men tappade lite på sista nio hålen. Till slut fick de se sig besegrade med sju slag av Pontus Kristiansson och Petra Söderström.

Tävlingen utvecklas
Gratistidningen Golf Trophy arrangerades för sjätte året och under åren har tävlingen nischat sig allt mer. Tanken är att attrahera de golfare som är lite mer seriöst tävlingsintresserade att få testa sig på världsfinalen på utmanande banor i Europa. Tävlingsledaren Peder Gidlund berättar att nästa års tävling kommer ta ett ännu större kliv åt det hållet.

– Nästa år kan vi närma oss vår vision ännu mer. Vi kikar på en världsfinal på Lofoten Links Golf, där vi lägger till ett lagspel i Ryder Cup-anda. Det är en världsberömd golfbana längst ute på Lofoten, kombinationen skapar en svårslagen golfupplevelse och en gedigen tävling med mycket prestige, avslutar Peder Gidlund, som även vill tacka årets alla deltagare i direktkvalen i Norrbotten och på Gotland samt alla företagspartners.

Slutresultat Gratistidningen Golf Trophy 2018 – klicka på länken här…

1 Powerplay
Pontus Kristiansson
Petra Söderström
267,7
2 Money for nothing
Mattias Wik
Andreas Larsson
275,0
3 Mountain Climbers
Niklas Rova Dynesius
Tobias Holmgren
278,0
4 De svingande paltarna
Mikael Flintberg
Staffan Andersson
279,2
5 Two Mosquitotears
Ronny Granudd
Joakim Ekblom
282,0
6 Gingis Klan
Ulf Gingdal
Niklas Gingdal
284,7
7 Paradise Island
Patrik Norberg
Bernard Shepherd
291,7
8 Love is in the air
Tomas Karlsson
Björn Johansson
306,5

Källa: Gratistidningen Golf Trophy

Författare: admin100p

Detta inlägg finns i sin helhet på Gratistidningen Golf Trophy hemsida.

Källa: Gratistidningen Golf Trophy, Kiruna

Världsfinal och 5-årsjubileum i den trevliga partävlingen Gratistidningen Golf Trophy 2017 som avgörs i Paris, Frankrike den 19-22 oktober på Le Golf National. Partners – Räckvidd Media, Team Sportia Luleå/Boden.