Trkig avslutning p ssongen fr KIF / Kiruna IF – KIF Herr

KIF hade en tung afton i Umeå. Foto: Mats Åstrand

KIF slutade säsongen på sämsta sätt.

Teg vann med hela 5-1 (2-1, 0-0, 3-0) och säkrade seriesegern.

– Den här matchen var symptomatisk för vår säsong, säger Robert Lahti.

 

Uppdaterad: 21.51

 

Teg vann skotten med 19-8 i den första perioden.

Och målen med 2-1.

Mattias Törnqvist gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter 11,07, efter att ha fiskat upp en passning och blivit helt ren i slottet.

Två minuter senare ökade Teg på till 2-0 efter att Isak Nilsson checkade fast en KIF-back bakom Kirunamålet, snodde pucken och passade in den framför målet.

Där stod Tobias Holmberg och nöp till direkt, otagbart för Jesper Eriksson i Kirunamålet.

KIF svarade blixtsnabbt.

I bytet efter fick Leonard Forselius pucken högt upp i den offensiva zonen och satte fart. Efter ett välplacerat handledskott var KIF med i matchen, målmässigt.

– Vi startade matchen bra i dag och jag tycker att vi är närmare att ta ledningen i matchens första tio minuter. Det är tråkigt att de sista tio minuterna innebar ett underläge för oss, säger tränaren Robert Lahti.

 

Kiruna kom också ut bätttre till den andra perioden och var det puckförande laget under den första delen.

Man tryckte tillbaka Teg i långa anfall, skapade chanser men missade dem.

Efter 8,43 åkte Leonard Forselius på en smäll i ansiktet efter en sammanstötning vid sargen. Han tog sig för ansiktet och åkte ut och bytte direkt.

Han kom tillbaka i matchen, men med en ny tröja på grund av blodstänket på nummer 19.

Efter matchen tvingades dock Leonard Forselius stanna kvar i Umeå.

– Han fick en armbåge i munnen. De kommer att göra ett ingrepp på honom på kirurgen och stannar här i natt, säger Robert Lahti.

Smällen väckte KIF-spelarna lite extra efteråt. Både Martin Söderberg och Olle Vennström delade ut tuffa, men schysta tacklingar, mot Teg-spelare efteråt.

I slutet av perioden dribblade Kirunasonen Anton Tano in en 3-1 puck. Men målet dömdes bort på grund av spelare i målgården.

– Den andra perioden är riktigt bra från oss. Vi hade en 2-2-puck inne i målet som blev bortdömt och vi skapar mängder med chanser för att kvittera, säger Robert Lahti.

 

I den tredje perioden rann det iväg, siffermässigt. Johan Nilsson tryckte in 3-1 från sidan inne i slottet. Pucken gick in i det bortre hörnet.

Dryga minuten senare, efter 10,10 kom 4-1 efter en riktig indianare till bjudning av KIF-försvaret. Tobias Holmberg tackade och tog emot och sköt ett stenhårt slagskott till 4-1.

Med 1,31 kvar av KIF:s säsong gjorde Joakim Nilsson sitt andra mål på ett friläge med en backhand mellan benen på Jesper Eriksson.

– I den tredje perioden ger vi chanserna för lätt till motståndarna. Som helhet är den här matchen symptomatisk för vår säsong. Antalet målchanser är ofta jämnt fördelade men våra dippar i matcherna är för djupa och det kostar oss poäng, säger Robert Lahti.

 

Därmed behöll Teg seriesegern och får spela vidare. Kiruna slutar sist i Hockeyettan norra den här säsongen och får ta nya tag nästa säsong.

– Det här är inte vad vi har jobbat för. Det är inte mycket att säga om det, vi har inte varit bättre. Det är en stor besvikelse. Vi blev sjua i fjol och tia i år, det är inte roligt, säger Robert Lahti som väntar med den djupa analysen av säsongen till senare.

– Man vill verkligen vinna varje match därför blir man så besviken bara av att vi inte vinner just nu. Vi får se de större perspektiven senare, säger KIF-tränare.

 

Mattias Heikki

Gillar du Mattias Heikkis texter på hemsidan?

Visa det genom att swisha en liten slant till KIF.

123 601 38 41

Författare:

Detta inlägg finns i sin helhet på Nyheter från Kiruna IF – KIF Herr // Svenskalag.se hemsida.

Källa: Kiruna IF Herr, Kiruna