Kllstrm stannar i KIF / Kiruna IF – KIF Herr

Räkna med Calle Källström i KIF-tröjan även nästa säsong.

Säsongen dog igår. Länge leve silly season.

Och den börjar riktigt bra för KIF:s del.

Räkna med Calle Källström.

– Jag vet att resultaten kommer se annorlunda ut nästa säsong, säger han.

 

Den 21-åriga Boforsgrabben kom till Kiruna från Forshaga till den här säsongen och blev snabbt en av publikfavoriterna i KIF.

Efter att ha imponerat stort, både på och utanför isen, var det inget snack om att föreningen ville binda upp forwarden även till nästa säsong.

Att Calle Källström trivs otroligt bra i sin nya hemstad och i KIF är ingen hemlighet. Det berättade han för hemsidan för inte så länge sedan.

 

Läs mer: ”Jag har inget emot att stanna” 

 

Och nu är kontraktet alltså påskrivet för nästa säsong.

– Allt känns kanon! Jag trivs så pass bra här och jag har haft bra samtal med sportgruppen så vi kom överens direkt, säger han.

 

Om man frågar sportgruppens Thomas Jatko kan han bara hålla med. Jatko är väldigt imponerad av Calle Källström, som spelare och som person.

– Han är en av de smaraste spelarna jag har träffat. Han förstår att det här är bra för hans utveckling, snarare än att byta klubb igen. Han trivs otroligt bra här, det blev nästan lite överväldigande att höra det han hade att säga om KIF.

Det måste ge er i föreningen en riktig energikick att höra sånt?

– Ja! Vi har fått en jättefin feedback på att vi gör bra saker. Det är exakt det här som gör att vi orkar jobba vidare och lägga ner så mycket tid på det här, säger Thomas Jatko.

 

Calle Källström ser alla möjligheter att fortsätta att utvecklas som spelare i KIF:s miljö. Det är en stor anledning till att han väljer att stanna.

– Jag har tagit kliv här som hockeyspelare och jag vill fortsätta med det. Jag har fått ett stort förtroende och det har hjälpt mig väldigt mycket. Nu vill jag ta nästa kliv i karrären med Kiruna IF, inte bara indivudellt utan även som lag, säger Calle Källström.

Det svaga tabelläget fick honom inte att fundera på en flytt.

– Jag är redan taggad på nästa säsong. Det kommer bli riktigt roligt att stanna kvar. Jag känner mig revanschsugen som bara den och jag vet att resultaten kommer att se annorlunda ut nästa säsong, säger Calle Källström.

 

Läs mer: Mot ett hockeyäventyr – i Dubai. 

 

Därmed är han den andra spelaren i KIF-truppen som har kontrakt över kommande säsong. Den andra är kompisen Jesper Eriksson.

Och fler kommer. Silly season har bara börjat.

 

Mattias Heikki

Gillar du Mattias Heikkis texter på hemsidan?

Visa det genom att swisha en liten slant till KIF.

123 601 38 41

Författare:

Detta inlägg finns i sin helhet på Nyheter från Kiruna IF – KIF Herr // Svenskalag.se hemsida.

Källa: Kiruna IF Herr, Kiruna