AIF kan kvala till Division 1 – efter bara två säsonger

Glatt GruvansGäng efter vinst mot Öjebyns IBF i Playoff 2. Nu har laget chans att kvala till Division 1.

Till helgen spelar GruvansGäng säsongens sista hemmamatch där Håsta IBK från Hudiksvall gästar Rakethallen i den första av två matcher där vinnaren avancerar upp till Division 1. Efter bara två säsonger har Kiruna AIF innebandy chans att ta sig till Division 1, mot låga odds med få spelare.

Spola tillbaka bandet två säsonger. Då fanns inget underlag att bedriva
A-lagsverksamhet och man tvingades lägga ner laget.

Förra säsongen startade AIF upp det igen. Med en relativt ung och orutinerad trupp lyckades de svartgula spelarna ta en femteplats i tabellen.

Förhoppningarna växte inför säsongen 18/19. GruvansGäng ville sikta högre, men laget fick sig en rejäl funderare då endast fjorton spelare dök upp på säsongsstarten i slutet av augusti. Gick det att genomföra säsongen med en sådan tunn trupp? Spelarna gick med på att försöka, och A-laget hölls vid liv.

Målsättningen var att ta sig så nära topp fyra i tabellen som möjligt, vilket inte många trodde på. Innebandymagazinet.se. tippade till exempel att laget skulle sluta på en sjätteplats. Under säsongen stärkte många rutinerade spelare upp truppen, och mot låga odds lyckades AIF vinna hela Division 2, efter vinst med 7-6 mot K4 IF i sista grundseriematchen.

Resan fortsatte med vinst mot Haparanda AIK i Playoff 1, och vinst mot Öjebyns IBF i Playoff 2. GruvansGäng har nu spelat sig till möjligheten att kvala till Division 1, säsongen 19/20. I Rakethallen till helgen spelar AIF Playoff 3 mot Håsta IBK.

– Vi har haft en fantastisk säsong där hemmapubliken gett oss ett otroligt stöd genom alla
hemmamatcher, till helgen hoppas vi på samma stöd i Rakethallen när vi spelar den viktigaste hemmamatchen på flera år, säger Robert Nutti.

Källa: Kiruna AIF Innebandy