Kiruna IF anstller Digersten / Kiruna IF – KIF Herr

Niklas Digersten blir ny kanslichef och marknadsansvarig för KIF.

En viktig pusselbit är på plats.

Niklas Digersten blir KIF:s nya kanslichef med marknadsansvar.

– Jag är otroligt taggad, säger han.

 

Tidigare i år gick KIF ut och sökte efter en förstärkning utanför isen. En person som kommer att bli en av föreningens viktigaste ”spelare” i framtiden, enligt ordföranden Otto Andersson.

 

Läs mer: Kiruna vill förstärka utanför isen 

 

KIF fick in flera intressanta ansökningar och höll intervjuer med de fyra personer som man trodde mest på.

– Det handlade om personer både från stan och utanför och med olika bakgrunder och erfarenheter. Intresset för den här tjänsten visar att det finns ett stort intresse för vår förening. Det finns många där ute som vill oss väl. Några av de som jag har intervjuat hoppas jag kunna knyta till föreningen men i andra roller, säger Otto Andersson.

 

Valet föll alltså till slut på Niklas Digersten.

– Det som är så härligt med Niklas är att han har varit engagerad i KIF så länge. Han vet vad det här handlar om och behöver ingen startsträcka när han börjar hos oss.

Vilka kvaliteter har han?

– Han är riktigt driven och brinner verkligen för Kiruna IF. Han har många bra idéer som är svårt att driva igenom när man jobbar ideellt. Han berättade hur han har tittat på ishockey i Lombia sedan barnsben. Nu får han jobba med sitt största fritidsintresse. Kan det bli bättre?

Kiruna IF har länge haft planen att förstärka laget utanför isen för att kunna ta ytterligare kliv framåt.

– Om vi ska ha ett vettigt marknadsarbete och kunna jobba med våra sponsorer på ett bra sätt måste vi ha någon som jobbar med det professionellt. Vi har inte skött det här dåligt på ideell basis men det kan så klart bli bättre. Nu kan vi bredda oss, skapa fler aktiviteter med våra sponsorer och förverkliga fler idéer som vi har. Och där kommer Niklas in i bilden perfekt. Någon gång måste man sluta prata och bara göra det. Nu kör vi. Nu gör vi en satsning, säger Otto Andersson.

 

Nu är det hög tid att låta huvudpersonen komma till tals.

För de allra flesta är Niklas Digersten ett mycket välbekant ansikte.

Han är Kirunagrabben som har levt med ishockeyn i stan i hela sitt liv. Han spelade ishockey med AIF som grabb och följde ishockeyn på Lombias under 80-talet.

Men som så många i hans generation föddes inte det där riktigt bultande hockeyhjärtat förrän efter sammanslagning 1988 och den hockeyfeber som svepte genom Kiruna då.

– Sedan 1988 har jag följt hockeyn riktigt, riktigt nära. Man fick uppleva de där framgångsrika åren under 90-talet som ung och det är därifrån som drivet i en kommer. Man vill att ishockeyn i Kiruna ska komma till den punkten igen.

Jag minns att du och jag stod i Kiruna Minersklacken tillsammans…

– Haha, ja! Det var en speciell känsla. Det var ett riktigt bra tryck där med fullsatta läktare. Jag minns att man gick till Lombia två timmar innan matchen för att få en bra plats. Sånt glömmer man inte.

 

Niklas Digersten har varit involverad i Kiruna IF under en lång tid. Han har bland annat varit ordförande och jobbat med KIF:s marknadsarbete i åtta år, i sju av dem har han suttit i styrelsen.

Nu har han nyligen sagt upp sitt jobb som projektingenjör i produktionsverksamheten under jord på LKAB.

Nu är det ishockey som gäller – inte bara på ideell basis.

– Jag har snart jobbat i 15 år på LKAB och kände att jag ville ta den här chansen när jag fick den. Det känns enormt roligt att jobba med något som är mitt största fritidsintresse.

Det känns som att KIF får ett ”nyförvärv” som kan det här utan och innan.

– Ja, jag har skapat ett stort kontaktnät och det är något som jag kommer att jobba vidare med, plus att hitta nya kontakter att bjuda in till våra nätverksträffar i KIF-nätverket.

Vad blir ditt uppdrag?

– Att strukturera upp verksamheten och växla upp vårt samarbete med våra sponsorer. Vi vill jobba närmare och få dem att trivas ännu bättre i Kiruna IF. Det finns så mycket vi kan göra som att till exempel skapa fler personalaktiviteter. Alla som hjälper oss ska känna att de får något tillbaka för att de sponsrar KIF, mer än att synas på Lombia och i våra kanaler.

 

Niklas Digersten kommer att ha sitt kontor på Lombia. Där kommer han att jobba tillsammans med KIF:s och KIFU:s kanslister Roger Majbäck, Kjell Mäki och Nina Svensson.

– Tanken är att vi alla ska jobba mer som ett enda kansli. Målet är också att samarbeta mer med Kiruna City. Det här känns väldigt roligt. Vi har sagt i flera år att vi måste bygga en organisation för att kunna satsa sportsligt framåt. Det här är ett första steg. Nu kommer vi att kunna ha en helt annan kontakt med företagen som sponsrar KIF. Jag kommer kunna åkt ut och ta en kaffe med dem och diskutera hur det går för dem – och inte bara mötas vid avtalsskrivningar, säger Niklas Digersten.

 

40-åringen börjar sin tjänst 29 juli.

Om du vill komma i kontakt med Niklas Digersten kan du ringa 070 – 286 0990 eller mejla honom på niklas.digersten@kirunaif.se

– Jag vill hälsa till alla företag att de ska vara välkomna till våra nätverksträffar för att få information kring vad som händer runt KIF och vad som är på gång i Kiruna. Det är ett väldigt bra sätt att få kontakt med med alla slags företag i Kiruna. Vi har bland annat frukostmöten och möten i samband med matcherna i Lombia, säger Niklas Digersten.

 

Mattias Heikki

Gillar du Mattias Heikkis texter på hemsidan?

Visa det genom att swisha en liten slant till KIF.

123 601 38 41

Författare:

Detta inlägg finns i sin helhet på Nyheter från Kiruna IF – KIF Herr // Svenskalag.se hemsida.

Källa: Kiruna IF Herr, Kiruna